DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Maakt uw gebouw productief?

Maakt uw gebouw productief?

Welke mogelijkheden heeft het gebouw om uw medewerkers productiever te maken? De app ProductiveBuilding van DGMR en BBA Binnenmilieu maakt de kansen zichtbaar.

Icon ProductiveBuilding | DGMR

Welke mogelijkheden heeft het gebouw om uw medewerkers productiever te maken? De app ProductiveBuilding van DGMR en BBA Binnenmilieu maakt de kansen zichtbaar. 

Tachtig tot negentig procent van de bedrijfskosten bestaat uit personeelskosten. Hoe meer rendement u hieruit haalt, hoe hoger de winst. Voor een groot deel bepaalt het binnenmilieu de arbeidsproductiviteit van medewerkers. Dat heeft te maken met ventilatie, temperatuur, luchtkwaliteit, licht, uitzicht en akoestiek. Juist op die aspecten laat de nieuwe app de kansen voor verbetering zien.

Potentiële verbetering

Zijn er klachten over bijvoorbeeld tocht of herrie? Of hebben medewerkers zelfs gezondheidsklachten? De app vertaalt deze signalen eenvoudig in een score op de thema's geluid, thermisch, lucht en licht. Gecombineerd met de hoeveelheid vierkante meters en de omzet per medewerker presenteert de app een potentiele verbetering in productiviteit in euro's per vierkante meter en per medewerker zien.
 
Natuurlijk is dit een eerste indicatie. Maar wel gebaseerd op onderzoeksrapporten die kengetallen voor binnenklimaat en productiviteit presenteren. De Productive Building-app is een basistool, die in vier stappen laat zien waar winst te behalen is. Om aandacht te geven aan productiviteit in gebouwen werken DGMR en BBA Binnenmilieu hierin samen.

Download

De app ProductiveBuilding is beschikbaar voor iOS en te downloaden van de App Store.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Coen van der Graaf, technisch specialist Bouwfysica/Duurzaamheid bij DGMR, of met Atze Boerstra, directeur bij BBA Binnenmilieu.

App ProductiveBuilding beeldscherm | DGMR

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan

Senior adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!