DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Kennismaken met Naturalis tijdens relatiemiddag

Kennismaken met Naturalis tijdens relatiemiddag

Afgelopen donderdag kwamen zo’n honderd relaties van DGMR en Neutelings Riedijk Architects bij elkaar in Naturalis. We lieten ze in korte presentaties kennismaken met het indrukwekkende gebouw. Ook gingen we het museum binnen, zodat onze gasten zelf de diversiteit van Naturalis konden ervaren.

Relatiemiddag bij Naturalis

Tastbaar ontwerpidee

Edwin van Huis, directeur van Naturalis, opende de middag door als gebruiker van het gebouw zijn ervaringen te delen. Hij was vol lof over het aangename comfort van het open atrium. Met name aan de akoestiek had hij hoge eisen gesteld. Iets waarop DGMR-adviseur Antwan van Haaren tijdens zijn presentatie inhaakte. Op basis van een hoorbare simulatie hadden ze richting gegeven aan de oplossingen. DGMR-adviseur Ronald Oldengarm zoomde in op bijvoorbeeld de uitdagingen die het grote atrium voor de brandveiligheid gaf.

 

 

Architect Michiel Riedijk gaf de relaties een beetje huiswerk mee voor hun bezoek aan het museum. Hij stond kort stil bij het ontwerp van ‘de berg’ en de lagen natuursteen, maar hij wilde vooral dat ze zouden kijken en voelen. DGMR-directeur Paul van Bergen modereerde de middag en memoreerde kort aan het moment dat hij met Michiel Riedijk bij Edwin van Huis aan tafel zaten. Daar ontstond het eerste tastbare ontwerpidee voor Naturalis op basis van blauw piepschuim.

Naturalis in Leiden transformeerde van een museum naar een duurzaam biodiversiteitscentrum, waarin laboratoria, kantoren, depots en het museum zijn samengebracht. Vanaf de start maakte DGMR deel uit het van het ontwerpteam van Neutelings Riedijk Architects. Door samen met de architect vanaf het begin aan de ontwerptafel te zitten, kreeg Naturalis direct inpasbare oplossingen voor bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Bezoekers komen in een imposant gebouw dat toch comfortabel aanvoelt en ook qua brandveiligheid geschikt is voor grote aantallen bezoekers.

Project Naturalis Biodiversity Center

 

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Adviseur bouwfysica

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.