DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Houtbouwprijs voor twee DGMR-projecten

Houtbouwprijs voor twee DGMR-projecten

DGMR gaf advies bij twee prijswinnende houten gebouwen. Zowel het woonproject Juf Nienke in Amsterdam als het nieuwe kantoor van Alliander Westpoort vielen in de prijzen bij de Nationale Houtbouwprijs 2023.

Jacques Tillmanns - Foto Focus Jacques Tillmanns - Foto Focus

Juf Nienke won de Nationale Houtbouwprijs in de categorie seriematige woningbouw. Alliander Westpoort won overall en werd daarmee het Beste Houten Gebouw van Nederland. Daarnaast won Alliander Westpoort ook nog de Architectenweb Award voor Kantoorgebouw van het jaar 2023.

Wij zijn trots dat wij aan deze gebouwen bijdroegen met ons advies op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid, installaties, geveltechniek, akoestiek en externe veiligheid. Onze integrale advisering helpt om de snelheid in het traject te houden en afgewogen beslissingen te nemen. Daarnaast zetten we graag samen een stap vooruit met nieuwe oplossingen. Zoals bij Alliander Westpoort bijvoorbeeld met de integratie van het installatieontwerp met houtbouw en onze expertise op het gebied van brandveiligheid bij houtbouw. En bij juf Nienke met onze input voor duurzaamheid die een waardevolle toevoeging was bij de winst van de tender.

Wij feliciteren SeARCH, RAU, Dokvast, De Zwarte Hond, COARE en alle andere partners met deze mooie prijzen.

Onze adviseurs

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica en installaties

Teun van Veldhuizen

Adviseur brandveiligheid en beveiliging

Esther Hebly

Senior adviseur Bouw- en geveltechniek

Leo van Haren

Adviseur bouwfysica

Geveltechniek

Geveltechniek | gevel advies | DGMR

Gevels, glasdaken en gebruiksdaken maken een gebouw onderscheidend. Niet alleen door een karakteristiek ontwerp, maar ook door geveltechniek met oplossingen die zorgen voor gezondheid, comfort en veiligheid in het gebouw. Met voor duurzaamheid een zo laag mogelijke footprint voor het milieu.

Geveltechniek | gevel advies | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.