DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Forum Groningen wint BNA Beste Gebouw van het Jaar 2020

Forum Groningen wint BNA Beste Gebouw van het Jaar 2020

Forum Groningen is de winnaar van de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2020. De jury was vooral onder de indruk van de bruisende binnenwereld van dit gebouw. DGMR feliciteert de gemeente Groningen, NL Architects en alle samenwerkingspartners met deze prachtige architectuurprijs.

DGMR trots op BNA Beste Gebouw 2020 voor Forum Groningen Foto: BNA | Marcel van der Burg

Transparantie

We zijn trots op deze eervolle waardering van Forum Groningen en de bijdrage die wij als adviseur bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid konden leveren. Zo’n markant, open gebouw met een lichte constructie en een bruisende binnenwereld moet tenslotte ook energiezuinig, comfortabel en veilig zijn. Met name droegen onze oplossingen bij aan de ruimtelijke openheid en transparantie in het hele gebouw en met name aan het comfort van het atrium.

Voor ons is het niet alleen mooi dat het gebouw de maximaal beschikbare ruimte benut, contrasteert met de omgeving en aantrekkingskracht en verblijfskwaliteit heeft, zoals de jury benoemde. Dat we zeker 95 procent van het oorspronkelijke prijsvraagontwerp konden behouden, is ook een prachtige prestatie. In eerste instantie van het totale ontwerpteam en in een latere fase van het complete uitvoeringsteam.

Onze adviseurs

Frank Jakobs - DGMR

Frank Jakobs

Adviseur duurzaamheid en gezondheid
Bert Vrijhof - DGMR

Bert Vrijhof

Adviseur duurzaamheid en gezondheid
Hendrik-Jan Doevendans - DGMR

Hendrik-Jan Doevendans

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.