DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Relaties ontdekken verborgen kant Paleis Het Loo

Relaties ontdekken verborgen kant Paleis Het Loo

Het nieuwe Paleis Het Loo vormde op 16 mei het decor voor het relatie-event van Valstar Simonis, WSP en DGMR. Bijna 200 relaties ontdekten kort na de opening van het paleis de oplossingen die het ingenieursteam realiseerden. Met trots vertelden adviseurs hun relaties over hun bijdrage aan de renovatie en uitbreiding van Paleis Het Loo.

DGMR, WSP en Valstar Simonis hielden hun relatie-event bij Paleis Het Loo Foto: Koen Mol

Integrale aanpak

In de stallen kregen onze relaties alvast een inkijkje in de technische uitdagingen en oplossingen. Theo de Boer (Valstar Simonis), Eddy van Caulil (WSP) en collega Peter Bijvoet vertelden kort wat achter de rijke historie van het paleis verborgen ligt. En hoe steeds balans gevonden is tussen bijvoorbeeld wettelijke eisen en het behoud van het monumentale karakter. Alle relaties ontvingen een boekje waarin oplossingen nader omschreven werden.

Bij een oud monumentaal pand als Paleis Het Loo is verbouwen een interessante uitdaging. Het vraagt om een integrale aanpak en afstemming tussen de verschillende adviesdiensten. Niet alleen is het belangrijk het historisch uiterlijk zo min mogelijk aan te tasten. Ook zijn er kostbaarheden in en aan het pand die beveiliging nodig hebben. En omdat er publiek komt, zijn verder brandveiligheid en comfort van belang. Daarom adviseerden wij binnen het team over bouwfysica, brandveiliging, beveiliging, akoestiek, geveltechniek, trillingen en bouwplantoetsing.

Paleis Het Loo kreeg een uitbreiding van maar liefst 5.000 m2, naar het ontwerp van KAAN Architecten. In onze projectbeschrijving leest u meer over de oplossingen die we samen mogelijk maakten.

 

Ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo
Foto: Koen Mol

Onze adviseurs

Peter Bijvoet

Adviseur bouwfysica

Joris Kahlert

Adviseur Brandveiligheid

Edwin van den Brink

Adviseur Brandveiligheid en Beveiliging

Bouwfysica

Bouwfysica | DGMR | Een duurzaam en gezond gebouw

De ingenieurs en adviseurs van DGMR kijken samen met u naar de kansen en vertalen ze naar de functie van een optimaal gebouw. Daglicht, akoestiek, ventilatie, thermisch binnenklimaat, zonwering, materiaal- en werkelijk energiegebruik zijn aandachtspunten voor nieuwbouw en renovatie.

Bouwfysica | DGMR | Een duurzaam en gezond gebouw

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.