DGMR/Adviseurs/Edwin van den Brink

Edwin van den Brink

Adviseur brandveiligheid en beveiliging
"Edwin zoekt naar praktische oplossingen voor complexe veiligheidsvraagstukken."
Edwin van den Brink - DGMR

Edwin’s werkbeleving

“In mijn rol als brandveiligheidsadviseur help ik partijen die betrokken zijn bij het ontwerpen, realiseren en gebruiken van gebouwen. Oog voor detail is daarbij essentieel. Niet alleen door het grote aantal factoren waardoor brand kan ontstaan, maar vooral omdat het in geval van nood om het leven van mensen gaat.

Daarom maak ik in een integrale en allesomvattende benadering gebruik van de laatste inzichten op het gebied van fire safety engineering. Door het bedenken van slimme, praktische oplossingen streef ik naar echte veiligheid tegen realistische kosten.”

Wat Edwin bezig houdt

“Mijn vader werkt bij de brandweer en zo werd mij al op jonge leeftijd duidelijk: ik wil wat met brandveiligheid! Een studie bouwkunde was voor mij daarom een logische keuze. Maar daarin moest ik brandveiligheid zelf een plek geven.

De geringe aandacht die in het reguliere onderwijs aan brandveiligheid wordt geschonken, vormt nog altijd een belangrijke aanleiding voor mijn dagelijkse werk: het delen van kennis met anderen. Bijvoorbeeld door cursussen te geven, maar ook door de brandveiligheidsaspecten in mijn projecten helder en begrijpelijk over te brengen aan de betrokkenen bij het ontwerpen, bouwen en gebruiken van gebouwen.”

Edwin denkt mee over

  • Veiligheidsvraagstukken voor nieuwbouw, bestaande bouw en renovatie.
  • Integrale brandveiligheidsconcepten (model-IBB).
  • De afstemming van maatregelen voor safety en security.
  • De praktische maakbaarheid van voorzieningen voor brandpreventie.

Stel uw vraag aan Edwin!

Vul het formulier in!


  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.