DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Daylight Award voor Hoge Raad

Daylight Award voor Hoge Raad

Twee projecten van DGMR streden uiteindelijk om de Daylight Award: de Hoge Raad en KWR. Uiteindelijk won de Hoge Raad van Kaan Architecten nipt.

Daylight Award 2016 voor Hoge Raad | DGMR

Twee projecten van DGMR streden uiteindelijk om de Daylight Award: de Hoge Raad en KWR. Uiteindelijk won de Hoge Raad van Kaan Architecten nipt. 

In de categorie boven de 1.000 m2 beoordeelde de jury de Hoge Raad als een project met een rijk scala aan daglichtaspecten en slimme strategieën voor kunstlicht. Daglicht en uitzicht spelen op alle verdiepingen een belangrijke rol. Op de begane grond met de volledig glazen straatgevel. De kantoren zijn licht en ruim en de drie opvolgende atriums vormen telkens een centrum binnen het opgetilde kantoorgedeelte. Met als apotheose de hoge ontvangstruimte van de President en de Procureur-generaal, aldus het rapport.

Transparante huisvesting

Vanaf de allereerste ontwerpschetsen tot de oplevering was DGMR betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe gebouw voor de Hoge Raad. Bouwfysica, akoestiek, duurzaamheid, beveiliging, brandveiligheid en geveltechniek waren de opgaven voor dit transparante en messcherpe gebouw in Den Haag. De noodzakelijke voorzieningen om het gebouw comfortabel, energiezuinig en brandveilig te maken, werden volledig geïntegreerd in het architectonische ontwerp van KAAN Architecten. Het resultaat is een transparante huisvesting met een monumentaal karakter en een subtiele detaillering. 

In de categorie projecten onder de 1.000 m2 werd de gerenoveerde woning 20*3 in Zierikzee van Tim de Graag de winnaar. 
Lees het volledige juryrapport van de Daylight Award 2016, initiatief van Stichting Living Daylights.

Entreezijde Hoge Raad | DGMR

Onze adviseurs

Edwin van den Brink

Adviseur Brandveiligheid en Beveiliging

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!