DGMR/Actueel en kennis/Events/2x webinar: circulariteit in de bouw

Webinar: circulariteit in de bouw

In de eerste week van februari vond de Week van de Circulaire Economie plaats. DGMR ondersteunde dit initiatief met twee presentaties over circulariteit in de bouw. Collega Jean Frantzen zoomde in op de theorie en collega Mirjam Peters op de praktijk.

DGMR draagt bij aan Week van de Circulaire Economie met circulariteit in de bouw

Rekenen aan circulariteit

Aan de hand van beoordelingsmodellen en rekenmethodes stond Jean Frantzen stil bij de manier waarop circulariteit te berekenen valt. En wat erbij komt kijken om circulariteit te meten. Tot slot gaf hij een aanzet voor de manier waarop circulariteit in het ontwerpproces opgenomen en in de uitvoering geborgd kan worden.

 

De praktische kant van circulariteit

Van hoge ambities naar een uitvoerbaar ontwerp van een circulaire Triodos Bank op landgoed De Reehorst. Aan de hand van specifieke voorbeelden nam Mirjam Peters de deelnemers mee in de uitdagingen die er lagen. En hoe ook dit project leerzaam is om circulair bouwen steeds concreter te maken.

Onze adviseurs

Jean Frantzen

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Mirjam Peters

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Circulair bouwen voor de toekomst

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Samen kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Zo ontstaan gebouwen die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.