DGMR/Actueel en kennis/Whitepapers/WELL voor een gezonder bestaand onderwijsgebouw?

Afstudeeronderzoek: De weg naar gezondere bestaande onderwijsgebouwen

Leg de focus op het welzijn van studenten en docenten, is de oproep van afstudeerder Pam van Dijk. WELL is daarvoor een mooie aanzet, maar met de Healthy Building Index kun je de school er zelf veel directer bij betrekken en zijn de kosten lager. De InHolland-student schreef voor DGMR de whitepaper ‘De weg naar gezondere bestaande onderwijsgebouwen’.

WELL voor bestaande onderwijsgebouwen

Gezondere leeromgeving

Pam startte haar onderzoek met een WELL-quickscan en de digitale enquête Healthy Building Index voor gebruikers van het L-gebouw van Hogeschool InHolland in Alkmaar. Terwijl de quickscan zich meer richt op de staat van het gebouw, richt de index zich op de beleving van het gebouw. Vooral de scores op de WELL-thema’s Air, Sound en Light waren laag. Dat werd door studenten en docenten bevestigd. Onder andere het thermisch comfort laat te wensen over.

Juist de ervaringen van gebruikers leveren concrete verbeterpunten op. Van heel eenvoudige, zoals het toevoegen van tapwaterpunten, tot meer ingrijpende zoals het renoveren van de gevel om geluid- en warmtelekken te dichten en de luchtkwaliteit te verbeteren. Op basis van een kosten-batenanalyse kan een school bepalen welke oplossingen ze kiezen om een gezondere leeromgeving te creëren binnen de beschikbare budgetten.

 


 Download onze whitepaper   


 

Afstuderen bij DGMR betekent veel ruimte krijgen om zelfstandig een onderzoek op te zetten en uit te voeren. Daarbij geholpen door WELL-experts die DGMR in huis heeft. Studenten leveren niet alleen een onderzoeksverslag, maar vertalen hun bevindingen in een heuse whitepaper.

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan

Senior adviseur bouwfysica

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.