DGMR/Actueel en kennis/Tools/Healthy Building Index-tool nu ook inzetbaar voor WELL

Healthy Building Index-tool nu ook inzetbaar voor WELL

Het International WELL Building Institute (IWBI) gaf onlangs goedkeuring aan de Healthy Building Index-tool van bba binnenmilieu en DGMR. De tool kan nu ingezet worden om de tevredenheid van de medewerkers in kaart te brengen bij de WELL-certificering van gebouwen.

Healthy Building Index Tool geschikt voor WELL

Gebruikerservaringen

De speciale aanvullende WELL-module in de tool brengt, naast de tevredenheid met het binnenmilieu, ook de waardering voor thema’s als voeding, beweging en inrichting in kaart. Het evalueren van de gebruikerservaringen is een verplicht onderdeel van het WELL-certificeringsproces.

De Healthy Building Index-tool bracht al in beeld hoe tevreden medewerkers zijn met het binnenmilieu en de ergonomie in hun gebouw. Ook werd de zelf-ingeschatte productiviteit en de invloed van het gebouw op de gezondheid van de medewerker al inzichtelijk gemaakt. Om goed te begrijpen hoe goed een gebouw scoort, worden deze scores vervolgens vergeleken met de scores van een gemiddeld kantoorgebouw. Met de nieuwe WELL-module wordt ook de waardering voor voeding, beweging, water, gezondheidsbeleid, schoonmaak en inrichting van het gebouw in kaart gebracht. Als er uit het onderzoek aandachtspunten naar voren komen, wordt gekeken of deze worden veroorzaakt door risicofactoren binnen het gebouw. Deze risicofactoren worden dan samen met aanbevelingen voor verbeteringen of vervolgonderzoek aan de gebouweigenaar gepresenteerd.

De Healthy Building Index-tool biedt een onafhankelijke toetsing van een gebouw waarbij de ervaring van de gebruikers centraal staat. De tool is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans.

Onze adviseurs

Merlijn Huijbers

Kennis-en Innovatiemanager Bouwfysica en Duurzaam Bouwen

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.