DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Met gezond verstand een slim gebouw voor Aeres Hogeschool

Met gezond verstand een slim gebouw voor Aeres Hogeschool

Door een bijzondere samenwerking van toegewijde partners realiseerde Aeres Hogeschool Almere. Hierover verscheen een projectboek, waarin de teamleden vertellen over hun bijdrage aan dit project. DGMR ging aan de slag met de torenhoge ambities op het gebied van gezondheid, circulariteit en energie.

Aeres Hogeschool Almere  |  Projectboek  |  november 2021

Duurzaamheid en gezondheid centraal bij Aeres Hogeschool Almere | DGMR

Optimaal gezond gebouw

Antwan van Haaren: “Tijdens het kennismakingsgesprek matchte onze visie met de kwaliteit en het gezonde gebouw dat de architect voor ogen had. En zo zijn wij gezamenlijk verder opgetrokken. Tijdens het ontwerpproces hebben we nog extra stappen gezet om een optimaal gezond gebouw te creëren.”

Al vroeg in het proces werd duidelijk dat Aeres de ambitie had om het eerste Platinum WELL-gecertificeerde onderwijsgebouw in Nederland te worden. Laura van de Pol: “Met een quickscan werd duidelijk dat al weel WELL-thema’s waren afgedekt. Waar aanscherping nodig was, zijn we met de projectpartners om tafel gaan zitten.”

In het projectboek staan ook bijdragen van Aeres Hogeschool zelf, BDG Architecten, Koninklijke Ginkel Groep, HEVO, Hegeman, Homij, Innax en JVZ.

Lees de DGMR-pagina’s in het projectboek

Onze adviseurs

Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Laura van de Pol

Ontwerper Bouwfysica & Gezondheid, WELL AP & WELL PTA

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.