DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Marije te Kulve is Techniektalent van 2023

Marije te Kulve is Techniektalent van 2023

De Ingenieur selecteerde de vijftien meestbelovende jonge ingenieurs van dit moment. We zijn trots op collega Marije te Kulve, die één van die techniektalenten van 2023 is. Omdat ze in haar rol bij dochterbedrijf bba binnenmilieu invulling geeft aan transitie. Volgens De Ingenieur het sleutelwoord van de komenden decennia.

Pancras Dijk  |  De Ingenieur  |  januari 2022

Bouwen en gezondheid

Marije werkt aan de verbetering van de leefwereld binnen. Sinds de coronapandemie een belangrijk thema. Ze deed onderzoek naar veilig sporten in sportscholen tijdens de pandemie en ze adviseerde kerken en koren om besmettingskansen tijdens bijeenkomsten zo laag mogelijk te houden. Ze was zelfs betrokken bij het binnnenklimaat voor een veilig Songfestival in Rotterdam.

Volgens haar collega’s bij bba binnenmilieu blinkt Marije uit in projecten die een duidelijke onderzoekscomponent hebben. Altijd werkt ze op het snijvlak van bouwen en gezondheid en weet ze complexe theorie te vertalen in toepasbaar advies. Marije hierover: “Mijn werk begint altijd bij goed luisteren naar gebruikers van een ruimte of gebouw: wat hebben zij nodig op het gebied van verlichting, thermisch comfort en binnenklimaat”.

Een van de concrete tools die ze hierbij inzet, is de Healthy Building Index-tool van DGMR en bba samen. Dit online hulpmiddel brengt in beeld hoe tevreden medewerkers zijn met het binnenmilieu en de ergonomie in hun gebouw. Ook wordt bijvoorbeeld de zelf-ingeschatte productiviteit en de invloed van het gebouw op de gezondheid van de medewerker inzichtelijk gemaakt.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Merlijn Huijbers

Kennis-en Innovatiemanager Bouwfysica en Duurzaam Bouwen

Grip op de luchtkwaliteit in gebouwen

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Zonder te veel besmettingsrisico naar kantoor of naar school? Ventileren en de luchtkwaliteit meten, zeggen de specialisten van DGMR, bba binnenmilieu en Sensornet. Zij ontwikkelden SAM AIR die 24/7 de kwaliteit van de binnenlucht monitort.

Binnenluchtkwaliteit meten vanwege corona

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.