DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/DGMR over gezond werken en gezonde gebouwen

DGMR over gezond werken en gezonde gebouwen

Gezondheid en de gebouwde omgeving: de laatste jaren duidelijk in opkomst als thema. Bij DGMR speelt het al veel langer een rol. Deze ingenieurs en adviseurs kijken breed naar hoe mensen functioneren in hun werkomgeving en hebben de tools in huis om werkprestaties te optimaliseren. De opkomst van WELL helpt daar nadrukkelijk bij, zo geven Antwan van Haaren en Tim Beuker aan.

Kees de Graaf  |  VG KantoorVisie  |  mei 2019

DGMR over gezond werken en gezonde gebouwen Bron: VG KantoorVisie

Gezond werken

Van Haaren: “De cijfers zijn helder. Van de totale kosten van een bedrijf wordt 90 procent bepaald door personeelskosten, oftewel de werknemers. 9 procent wordt beïnvloed door de huisvesting en 1 procent door de energie. Dat maakt duidelijk dat een betere performance van de medewerkers zeer veel impact heeft. Een gezonde werkomgeving draagt daar nadrukkelijk ook aan bij: de arbeidsproductiviteit stijgt, ziekteverzuim daalt, mensen voelen zich prettiger. In toenemende mate wordt dit door bedrijven, maatschappelijke organisaties en door de vastgoedsector erkend.”

“Als DGMR zijn we vanaf de introductie van WELL in Europa actief met WELL bezig. We hebben er mede voor gezorgd dat deze standaard in de Nederlandse bouwtraditie toegepast kan worden. Tim Beuker en ik zijn beide WELL Accredited Professional van het eerste uur en hebben vanuit die hoedanigheid aantoonbare kennis van de Standard om bedrijven en anderen te adviseren over WELL. DGMR voert daarnaast als eerste WELL Performance Testing Organization in Europa nu ook assessments uit om de gezondheid in gebouwen te verifiëren.”

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Antwan van Haaren - DGMR

Antwan van Haaren

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.