DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Gebouwd met nadrukkelijk oog voor de toekomst

Gebouwd met nadrukkelijk oog voor de toekomst

Voor de faculteit in Almere voor Onderwijs en Praktijkonderzoek op gebied van natuur, voedsel, groenstedelijke ontwikkeling, klimaat en duurzaamheid is het motto: laat de stad leven. Het gebouw staat bij de ingang van de campus en zal tijdens de Floriade dienst doen als ontvangstgebouw. De ambities waren zeer hoog op het gebied van gezondheid, circulariteit en energie.

Sara van Wifferen  |  Schooldomein  |  maart 2022

Groene gevel van Aeres Hogeschool Almere, DGMR

Aantoonbaar gezond

Collega Antwan van Haaren: ”Wij zijn in eerste instantie betrokken om mee te denken over bouwfysica en brandveiligheid, maar algauw bleken ook de duurzame en gezondheidsambities van Aeres torenhoog. Aeres wilde een gebouw neerzetten dat er niet alleen 40 jaar zal staan, maar ook vooral prettig is voor de medewerkers en eindgebruikers.”

Collega Laura van de Pol: “Toen ben ik als specialist duurzaamheid en gezondheid aangehaakt en hebben we nog tijdens het ontwerpproces extra stappen gezet om tot een optimaal gezond gebouw te komen. Zo is er bijvoorbeeld overal te zien wat de binnenluchtkwaliteit is door sensoren op elke verdieping die dit realtime meten. De uiteindelijke werk- en leeromgeving is nu aantoonbaar gezond door het WELL Platinum certificaat. Daarmee is dit gebouw de eerste onderwijsinstelling met een WELL-certificaat op het hoogste niveau.”

Voorbeeldgebouw

Projectmanager bij Aeres Bjorn Brink: “We hebben nu een gezond en comfortabel gebouw dat een voorbeeld is voor waar we over tien jaar in huisvesting staan. Studenten en medewerkers ervaren het gebouw als heel prettig en het sluit aan bij wat ze in hun eigen leven belangrijk vinden.”

 

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Antwan van Haaren

Senior adviseur Bouwfysica en gezondheid

Laura van de Pol

Adviseur Duurzaamheid en gezondheid

Een gezond gebouw met WELL

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.