DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Veilige ziekenhuizen: Specialist van de toekomst

Veilige ziekenhuizen: Specialist van de toekomst

Een ziekenhuis is altijd in beweging. Hoe zorg je dat het zorgproces zo efficiënt mogelijk verloopt om patiënten een veilige omgeving te bieden? Een veilig, comfortabel en duurzaam ziekenhuis is hierbij van groot belang. Bij vernieuwing en verduurzaming van een ziekenhuis heeft DGMR oog voor de continuïteit van de zorg.

DGMR  |  Wetenschap in Meander  |  maart 2022

Meander Medisch Centrum - foto: Dirk Verwoerd

Integrale benadering

En tegelijk adviseren wij over brandveiligheid, geluid en een langetermijnvisie voor de toekomst van uw ziekenhuis. Bij Meander Medisch Centrum gaf DGMR van ontwerp tot oplevering advies op het gebied van brandveiligheid, bouwfysica, milieuwetgeving en het borgen van de veiligheid in het ziekenhuis, en dat doen we nu bij interne verbouwingen nog steeds.

Hoe bescherm je de meest bedrijfskritische processen, zodat de zorgverlening niet in het geding komt? Is de stroomvoorziening en de kostbare apparatuur veilig voor risico’s als bijvoorbeeldwateroverlast of brand? En wat is de invloed op eventuele geluidsoverlast voor omwonenden wanneer de capaciteit van de IC omhoog gaat en daardoor een ambulance ingang verplaatst moet worden. Ook digitalisering heeft invloed op het ziekenhuis als gebouw, er is steeds meer aandacht voor digitale zorg, zoals online monitoring van patiënten en zorg op afstand.

Door samen met DGMR zorgprocessen en een verandering aan het gebouw integraal te benaderen, is het ziekenhuis klaar voor de toekomst en kan de focus weer liggen waar deze hoort, namelijk optimale zorg leveren.

 

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Esther Hebly

Senior adviseur Geveltechniek

Björn Peters

Adviseur Brandveiligheid

Robert Bos

Adviseur Industrie, verkeer en milieu

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.