DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Eerste school met WELL Platinum

Eerste school met WELL Platinum

In dit artikel in Vastgoedsturing vertellen Bjorn Brink van Aeres en Laura van de Pol van DGMR over het WELL Platinum certificaat voor Aeres Hogeschool Almere. Ook bespreekt Laura de betrokkenheid van DGMR bij de toepassing van WELL in Nederland.

Steeds een stap verder

DGMR hielp bij het vertalen van de eisen naar de Nederlandse situatie. En we proberen het steeds een stapje verder te brengen. Laura benadrukt het belang van samenwerking met de opdrachtgever hierin. Het is bewezen dat een gezond gebouw beter voor ons is. ” Ik ga dus graag samen met de gebruiker op zoek naar het creëren van meerwaarde vanuit een intrinsieke motivatie.” Ook bij Aeres is dat goed gelukt, het resultaat mag er zijn. Het gebouw is groen, energieneutraal, circulair en klimaatbestendig. Met de Healthy Building Index (HBI), een soort tevredenheids-enquête, wil Aeres de tevredenheid behouden. Van de Pol: ‘WELL eist dat er een jaar na oplevering, als iedereen alle seizoenen heeft meegemaakt, een enquête wordt uitgezet om na te gaan hoe gebruikers het gebouw en de faciliteiten ervaren. Zijn ze tevreden over de temperatuur, het daglicht en het kunstlicht, hoe schoon vinden ze het gebouw?

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Laura van de Pol

Ontwerper Bouwfysica & Gezondheid, WELL AP & WELL PTA

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.