DGMR/Actueel en kennis/Podcasts/“Zoek naar het meest duurzame plaatje bij bouw van woningen”

"Zoek naar het meest duurzame plaatje bij bouw van woningen"

De visie van Active House wordt steeds bekender. En de principes erachter zijn sowieso toepasbaar bij de bouw van woningen. Ook in combinatie met een Tiny House. Welke kansen liggen er voor duurzaamheid? En wat levert integraal kijken naar ontwerpen op?

DGMR start met podcastserie Gezonde gebouwen

Lange levensduur

Collega’s Bas Hasselaar en Abel Mensink willen laten zien wat duurzaam wonen oplevert. En dat gaat verder dan alleen energiegebruik. Voor Bas met zijn Active House gaat het ook om binnenklimaat, materiaalgebruik en sociale duurzaamheid. Dat spreekt ook Abel aan die met zijn Tiny House bewust koos voor omzien naar elkaar en naar de aarde.

“Het is belangrijk dat we anders leren kijken naar ruimte. Laat ontwerper, uitvoerder en bewoner samen zoeken naar het meest duurzame plaatje”, aldus Abel. Ontwerpen voor een lange levenduur in plaats van domweg voldoen aan regels, noemt Bas het. “Als een investering in duurzaamheid van 2 procent meer straks 10 procent meer oplevert, dan is dat winst.”

Beluister de DGMR Podcast

 

Deze DGMR Podcast is te beluisteren op:
Buzzsprout  |  Google Podcasts  |  Spotify  | Apple Podcasts

Onze adviseurs

Bas Hasselaar

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.