DGMR/Medewerkers/Bas Hasselaar

Bas Hasselaar

Adviseur duurzaamheid en gezondheid
"Voor Bas is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid. Iets maken of adviseren dat níet duurzaam is gaat volledig tegen zijn natuur in."

Bas’ werkbeleving

“Duurzaamheid, in de breedste zin van het woord, vormt de rode draad door mijn leven, zowel professioneel als privé. Als bouwfysicus en specialist duurzaam bouwen kan ik hier het beste invulling aan geven in de omgeving waar de meeste mensen meer dan 90% van hun tijd doorbrengen: gebouwen.

Ik ben nieuwsgierig en houd van complexe vraagstukken waarbij innovatieve oplossingen nodig zijn omdat standaard niet voldoen. Kwaliteit is leidend, waarbij een elegante, simpele oplossing de voorkeur heeft over nodeloos complex. De uitdaging is daarbij die optimale oplossing te vinden en niet in complexiteit te verzanden.”

Wat Bas bezig houdt

“Als bouwfysicus en specialist duurzaam bouwen heb ik een duidelijke mening over hoe gebouwd kan en  zou moeten worden. Toen ik in de gelegenheid kwam om een kavel te kopen in Den Haag, kon ik niet anders dan de daad bij mijn woord voegen en een van de meest innovatieve en comfortabele woningen van Nederland bouwen. Mijn woning is ontworpen volgens de Active House visie, waarin een comfortabel binnenklimaat, energiezuinig ontwerp en milieubewust materiaalgebruik integraal samenkomen. Nu ik er eenmaal woon wil ik nooit meer iets anders. Het is mijn missie om deze kwaliteiten breder te verspreiden.”

Bas denkt mee over

  • Integraliteit van oplossingen. Materialisering, binnenklimaat, energie en installaties hebben allemaal invloed op elkaar.
  • Gezond en comfortabel binnenklimaat. Gebouwen worden gemaakt voor mensen, die moeten centraal staan.
  • Niet-alledaagse vraagstukken die om innovatieve oplossingen vragen.
  • Ambitieuze projecten met hoge doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en/of binnenklimaat.

Stel uw vraag aan Bas!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.