DGMR/Actueel en kennis/Podcasts/“Neem gezondheid van medewerkers als uitgangspunt”

"Neem gezondheid van medewerkers als uitgangspunt"

Hoe maak je een aantoonbaar gezond gebouw? DGMR stelde die vraag ook aan zichzelf. Het kantoor in Den Haag behaalde uiteindelijk een WELL Platinum-certificaat. Waar loop je in het proces tegenaan? En waar moet je rekening mee houden bij een bestaand gebouw? “We hebben ingezet op bewustwording van medewerkers.”

DGMR start met podcastserie Gezonde gebouwen

Communicatie

Een bestaand gebouw gezond maken, werkt anders dan bij nieuwbouw. HR-adviseur Erik van der Heide en WELL AP Laura van de Pol weten er alles van. Ze hadden met het bestaande kantoor in Den Haag te maken. Gelukkig was de basis goed. Daarop bouwden ze verder met gebouwgebonden en beleidsmatige oplossingen. “Vraag je eerst af: wat hebben we al liggen. Dat is vaak meer dan je denkt.”

Een belangrijk aandachtspunt bij WELL voor een bestaand kantoor is de communicatie met de medewerkers. “We voerden veranderingen door in hun werkomgeving. Daarom moet je ‘het waarom’ uitleggen én ze betrekken bij keuzes.” Nu medewerkers veel thuiswerken, blijken ze ook bewust naar hun thuiswerkplek te kijken. Ook daar werkt nu de keuze voor gezondheid en WELL door.

Beluister de DGMR Podcast


Deze DGMR Podcast is te beluisteren op:
Buzzsprout  |  Google Podcasts  |  Spotify  | Apple Podcasts

Onze adviseurs

Laura van de Pol

Ontwerper Bouwfysica & Gezondheid, WELL AP & WELL PTA

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.