DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Zernike Campus in beeld tijdens DGMR Bouwdag

Zernike Campus in beeld tijdens DGMR Bouwdag

Vorige week donderdag bezochten de Bouw-collega’s de Zernike Campus in Groningen voor de jaarlijkse DGMR Bouwdag. We adviseerden meer dan tien projecten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen op deze campus, waaronder de bekende Energy Academy Europe.

Energy Academy Europe op de Zernike Campus in beeld gebracht door DGMR-collega's

Waaiers van PV-panelen

De bouwfysische, brandveilige en duurzame oplossingen van DGMR kwamen in presentaties van collega’s voorbij, maar ook de detaillering van aardbevingsbestendige oplossingen in meerdere gebouwen. Een gebouw waarin alle elementen samenkomen, is de uiterst energiezuinige en duurzame Energy Academy Europe (EAE). De waaiers van PV-panelen op het schuine dak en het hout aan de gevel van de EAE geven het gebouw een uitstraling van energiezuinigheid en duurzaamheid. Alle oplossingen samen maken van het gebouw een icoon.

Naast het bezoek aan deze academy maakten de bouwcollega’s een rondje over de campus om ook andere gebouwen te bekijken, zoals de Van Olsttoren, het ovale Smitsborg en het blauwe Zernikeborg. In verschillende groepen vertaalden ze deze bezoeken in een impressie van beeld en tekst. Ze werden hiermee uitgedaagd om de interne trainingen ‘Visueel denken’ en ‘Actief schrijven’ in praktijk te brengen. Het item van de winnaars delen we met plezier!

 

 

Onze adviseurs

Bert Vrijhof

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Jean Frantzen

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Martijn Agricola

Senior adviseur Brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.