DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Saneringsvoorraad voor gemeenten terugdringen

Saneringsvoorraad voor gemeenten terugdringen

Klopt de lijst nog steeds die gemeenten opstelden om woningen te saneren vanwege geluidsoverlast door verkeerslawaai?

Saneringsvoorraad woningen bij gemeenten

Klopt de lijst nog steeds die gemeenten opstelden om woningen te saneren vanwege geluidsoverlast door verkeerslawaai? Om dit te controleren schakelen gemeenten als Arnhem, Capelle a/d IJssel, Overbetuwe, Lansingerland en Zutphen DGMR in. Voor een groot aantal gemeenten begeleiden we niet alleen het project om de geluidsbelasting te bepalen en geluidsmaatregelen te adviseren, we geven ook ondersteuning bij de aanvraag tot subsidie.

Veel gemeenten hebben een zogenoemde saneringsvoorraad van woningen. Te veel lawaai van wegverkeer komt binnen in deze woningen en vraagt om een oplossing. Voor woningen die langs provinciale en gemeentelijke wegen staan, is de gemeente verantwoordelijk. DGMR ontzorgt gemeenten bij het saneringstraject dat onder de regeling van het ministerie van I&M valt. Vanaf het akoestisch onderzoek dat nodig is om de subsidie aan te vragen tot en met de oplevering van de geluidsmaatregelen aan woningen. 

Met onze kennis en ervaring voor geluidssanering informeren we opdrachtgevers ook over ontwikkelingen rondom sanering. Zo zal de komende jaren de subsidie beschikbaar blijven. Sanering zal ook onderdeel uitmaken van de nieuwe Omgevingswet die in 2018 van kracht wordt. In welke context en met welke uitgangspunten is op dit moment nog niet duidelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Adriënne Maassen, adviseur Verkeer & milieu bij DGMR.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!