DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Quickscan van Dikke Schoorsteen Ede

Quickscan van Dikke Schoorsteen Ede

De Dikke Schoorsteen die op het voormalig ENKA-terrein in Ede staat, krijgt een herbestemming. Op basis van een voorlopig ontwerp van MIX Architectuur voerde DGMR een quickscan uit op onder andere bou

Quickscan DGMR voor Dikke Schoorsteen Ede

De Dikke Schoorsteen die op het voormalig ENKA-terrein in Ede staat, krijgt een herbestemming. Op basis van een voorlopig ontwerp van MIX Architectuur voerde DGMR een quickscan uit op onder andere bouwfysica, duurzaamheid en bouwakoestiek.

De Dikke Schoorsteen staat nu in een woonwijk. De ambitie is dit industriële erfgoed te combineren met zorgappartementen. De schoorsteen zelf gaat dienst doen als kantoor, ontvangstruimte en uitzichtpunt. 

Vanwege zijn monumentale karakter mag de Dikke Schoorsteen aan de buitenkant niet aangepast worden. Met een quickscan bracht DGMR ondermeer de luchtdichtheid, thermische na-isolatie, vocht, daglicht, ventilatie, galm en geluidsisolatie in kaart. 

Door de quickscan wil de opdrachtgever het schaderisico beperken, de onderhoudskosten minimaliseren en onder andere snel inzicht in de mogelijkheden om de kwaliteit van het plan te vergroten, het comfort te verhogen en de kosten te beperken.

Onder andere op basis van deze beoordeling wordt het plan verder ontwikkeld.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Douwe de Jong, senior adviseur bij DGMR.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!