DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Prijzen en awards voor diverse DGMR-projecten

Prijzen en awards voor diverse DGMR-projecten

Het Kaaspakhuis in Gouda en Het Gelders Huis in Arnhem sleepten hun prijs al binnen. Deze DGMR-projecten wonnen de Nationale Staalprijs 2018 in hun categorie. Andere bekende projecten zoals het Hyperion Lyceum, Rijnstraat 8 en Oostduinlaan 75 zijn genomineerd voor architectuur- of vastgoedawards en horen in de komende maand of ze al winnaar uit de bus komen.

Nationaal en internationaal

Het is de tijd van bouwprijzen en awards. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal heeft Het Kaaspakhuis in Gouda (Mei Architecten) zich in de kijker gespeeld. Dit DGMR-project won onlangs de Nationale Staalprijs 2018 in de categorie Woningbouw en eerder de internationale Iconic Awards 2018. Nu is het loftwoongebouw genomineerd voor de ARC18 Development Award die in november uitgereikt wordt.
Ook de andere Staalprijswinnaar, Het Gelders Huis (Team V architectuur), won eerder de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018 en dit jaar de tweejaarlijkse Herengracht Industrie Prijs (HIP).

Architectenweb is ook op zoek naar opvallende gebouwen. Zo hebben ze een award voor Kantoorgebouw van het Jaar, waarin DGMR bijdroeg aan twee projecten die een nominatie ontvingen: Rijnstraat 8 in Den Haag (OMA) en Blaak House in Rotterdam (V8 architects). Voor het Schoolgebouw van het Jaar nomineerden ze onder andere Wiebegacomplex in Groningen (DP6 architectuurstudio) en Hyperion Lyceum in Amsterdam (Ector Hoogstad Architecten), opnieuw twee projecten van DGMR. Begin november worden de winnaars bekend gemaakt.

Tot slot is er het beste Haagse Vastgoedproject 2018 dat door Vastgoedjournaal georganiseerd wordt. Het voormalige Shell-kantoor aan de Oostduinlaan in Den Haag (cepezed) is hiervoor genomineerd. Op 31 oktober wordt duidelijk of deze transformatie naar appartementencomplex in de prijzen valt.

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid
Antwan van Haaren is WELL Sound Advisor

Antwan van Haaren

Senior Adviseur Bouwfysica, WELL Sound Advisory & WELL AP

Bert Vrijhof

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.