DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Park Hoog Oostduin wint Gulden Feniks

Park Hoog Oostduin wint Gulden Feniks

Onlangs won Park Hoog Oostduin de NRP Gulden Feniks in de categorie Transformatie. Een mooie opsteker voor het ontwerpteam, waarin DGMR vanaf het begin betrokken was. Het voormalige Shell-kantoor in Den Haag is nu een luxe appartementencomplex. En volgens de jury een ‘leerzame uitnodiging voor de enorme renovatie- en verduurzamingsopgave’ die er ligt.

Park Hoog Oostduin wint Gulden Feniks Foto: cepezed | Lucas van der Wee

Kwaliteitsniveau

“De manier waarop de kantoren zijn getransformeerd in appartementen is interessant en geeft blijk van groot vakmanschap en slimheid. Ook de aandacht voor logistiek en functionaliteit zijn bovengemiddeld. Innovatie, energie: alles zit erin en alles klopt”, geeft de jury aan. Dit bevestigt de inzet van het ontwerpteam om het kwaliteitsniveau na transformatie minimaal zo hoog te houden als bij nieuwbouw.

Als BREEAM-expert en adviseur duurzaamheid, bouwfysica en brandveiligheid was DGMR bij het winnende project betrokken. Over de duurzame oplossingen zegt de jury onder andere: “Circulariteit is gevonden in gedeeltelijk behoud van het casco en het benutten van overcapaciteit; hiernaast zijn er geen dragende wanden, waardoor de ruimten vrij indeelbaar zijn.”

We adviseerden over een duurzame, veilige en comfortabele plek om te wonen met onder ondere een energielabel A, zonwerend triple glas, optimaal daglicht, een geluidswerende gevel, geluidsisolatie van wanden en vloeren, veilig vluchten en grote buitenruimten.

Ontwerpteam

Het ontwerpteam voor Park Hoog Oostduin bestond naast DGMR uit OD75 b.v. (opdrachtgever), cepezed (architect), Imd (constructeur) en Technion (installatieadviseur). Züblin is de hoofdaannemer.

 

Park Hoog Oostduin wint Gulden Feniks vanwege transformatie
Foto: cepezed | Lucas van der Wee

Onze adviseurs

Erik Cremers - DGMR

Erik Cremers

Adviseur bouwfysica
Michael Haas - DGMR

Michael Haas

Adviseur brandveiligheid
Gert-Jan Wesenbeek - DGMR

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica en installaties

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.