DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nieuw kantoor en laboratorium Batavia Biosciences

Nieuw kantoor en laboratorium Batavia Biosciences

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Provast voor Batavia Biosciences een nieuw gebouw van 12.000 m2. Het gaat om een kantoor en laboratoriumruimte om vaccins en geneesmiddelen te produceren. Provast vroeg DGMR om advies op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid en de milieuvergunning.

Batavia Biosciences op Leiden Bio Science Park | DGMR

Een duurzaam gebouw met BREEAM

Paul de Ruiter Architects maakte het ontwerp dat een hoge kwaliteit van werken bevordert. Een inspirerend, duurzaam en tegelijkertijd flexibel gebouw waar op innovatieve wijze kan worden samengewerkt. Ook het vele groen rondom het gebouw zorgt voor een inspirerende omgeving. Om te zorgen voor voldoende daglicht, is een transparante gevel geplaatst met horizontale lamellen die zich maximaal opent en daglicht tot diep in het gebouw brengt. Deze groene omgeving en voldoende daglicht dragen bij aan een gezonde werkplek, zoals Batavia die voor de medewerkers voor ogen heeft. Provast wil met dit project een BREEAM Excellent-certificaat behalen.

Bekend terrein

Het Bio Science park is voor DGMR bekend terrein. Wij zijn op dit park bij meerdere projecten betrokken (geweest) waaronder Avery Dennison en de kantoor en laboratoria van Galapagos, en Johnson & Johnson.

Onze adviseurs

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Duurzaamheid en Gezondheid

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Of het nu gaat om duurzaamheid, circulariteit of gezondheid, de ingenieurs en adviseurs van DGMR dagen opdrachtgevers uit om deze thema’s vanaf de start in het ontwerp te betrekken. Samen kijken we naar wat mogelijk en haalbaar is. En we vertalen ambities naar bijvoorbeeld Paris Proof, BREEAM, WELL of bouwfysische oplossingen.

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.