DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nieuw Nederlands kantoor en laboratoria Galapagos

Nieuw Nederlands kantoor en laboratoria Galapagos

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Provast het nieuwe Nederlandse kantoor voor Galapagos. Het bestaande gebouw krijgt een uitbreiding en bevat kantoorruimten en laboratoria. De verdiepingen zijn straks zowel fysiek als visueel met elkaar verbonden, waardoor het gebouw extra flexibel is. Vanaf beneden heb je makkelijk toegang tot de verdiepingen erboven. De flexibele verdiepingsvloeren zorgen er mede voor dat het gebouw toekomstbestendig is. De hal wordt een centrale plek waar bezoekers worden verwelkomd en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het ontwerp van OZ Architects  heeft een moderne uitstraling en grote transparantie.

De open structuur vraagt om extra aandacht voor onder andere de akoestiek en brandveiligheid. Met onze experts hebben wij hier een belangrijke rol kunnen spelen.

Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft hoge ambities als het gaat om duurzaamheid en comfort voor de medewerkers. Ze wil met deze realisatie een BREEAM excellent en een WELL Gold certificaat behalen. DGMR adviseert in dit project over brandveiligheid, bouwfysica, WELL en Milieu. Omdat het om laboratoria gaat voeren wij bijvoorbeeld een watertoets (ABM Waterbezwaarlijkheid) uit, om te zien of een scheiding van schadelijk stoffen uit het afvalwater noodzakelijk is. Om de gezondheid van medewerkers te bevorderen is er veel aandacht voor goede ventilatie en het gebruik van materialen die zo min mogelijk schadelijke stoffen uitscheiden. Ook komen er veel watertaps om water drinken te bevorderen. Zo werkt Galapagos aan een veilige en gezonde toekomst voor het bedrijf en haar medewerkers.

Zodra het gebouw klaar is volgt een uitgebreide projectbeschrijving op onze site. Voor DGMR is het niet de eerste keer dat wij op het Bio Science Park adviseren. Wij zijn op dit park bij meerdere projecten betrokken (geweest) waaronder de directe buren Avery Dennison.

 

Onze adviseurs

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Brandveiligheid

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

De ingenieurs en adviseurs van DGMR maken gebruik van de meeste actuele inzichten in (integrale) veiligheid. Ze zorgen ervoor dat u gebouwen en kantoren kunt bouwen en gebruiken zoals u dat wenst, zo nodig met advies dat buiten de gebaande paden gaat.

brandveiligheid explosieveiligheid DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.