DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Museum Arnhem klaar voor publiek

Museum Arnhem klaar voor publiek

Op vrijdag 13 mei gaan de deuren van het vernieuwde Museum Arnhem open voor het publiek. Vanaf de heropening is de monumentale koepel de centrale hal van het museum. Om een comfortabele en veilige plek voor bezoekers en medewerkers te creëren, adviseerde DGMR over bouwfysica en veiligheid.

Nieuwe vleugel Museum Arnhem | DGMR Foto: Jannes Linders

Controle over bezoek

De tentoonstellingsruimte van Museum Arnhem is met 550 vierkante meter uitgebreid naar een ontwerp van Benthem Crouwel Architects. De nieuwe en opvallende vleugel steekt vijftien meter uit over de stuwwal. Deze nieuwe ruimte herbergt vier extra tentoonstellingszalen en twee publieksruimtes. Om de veiligheid van het publiek en de kunst te waarborgen, adviseerden onze adviseurs over de brandveiligheid en de spanningsvelden tussen safety en security.

De bezoekers komen binnen via de monumentale koepel. Naast een winkel en het museumcafé is op de bovenverdieping ook een vrij toegankelijke activiteitenruimte. Door aandacht te besteden aan de beveiliging houdt het museum controle over wie het museum binnenkomt. Tegelijkertijd blijft het belangrijk dat bij een calamiteit het aanwezig publiek snel en veilig kan vluchten. Hiervoor brachten we de bezoekersstromen in kaart.

Ook op deze plekken is het belangrijk dat daglicht, akoestiek en klimaat goed geregeld zijn. Allemaal bouwfysische aspecten die aangename ruimten in het museum creëren. Vanaf 13 mei 2022 is het museum open. De spectaculaire uitvoering van het bijzondere ontwerp startte in februari 2020 en is eind 2021 opgeleverd.

 

De monumentale koepel van Museum Arnhem | DGMR
Foto: Jannes Linders

Onze adviseurs

Peter Bijvoet

Adviseur bouwfysica

Edwin van den Brink

Adviseur Brandveiligheid en Beveiliging
Kevin Lenting - DGMR

Kevin Lenting

Adviseur Geveltechniek en beveiliging

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.