DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Mooie prestatie voor MOR-team in Hongarije

Mooie prestatie voor MOR-team in Hongarije

Een uitstekende tweede plaats tijdens de Solar Decathlon Europe 2019 in Hongarije. Op slechts 1,7 punten miste het MOR-team de winst. Van de tien verschillende wedstrijden stonden de studenten van de TU Delft maar liefst acht keer op het erepodium. Trots zijn de coaches van DGMR die het team begeleidden op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid.

MOR-team van de TU Delft tijdens Solar Decathlon Europe 2019 Bron: MOR

Ontwikkeling naar duurzaamheid

Het team Modulair Office Renovation (MOR-team) van de TU Delft bouwde een kantoorruimte om tot een energieproducerend appartement. Eerst in The Green Village in Delft en in juni op het terrein van de Solar Decatholon in het Hongaarse Szentendre. Voor coach en DGMR-adviseur Gertjan Verbaan waren de 52 studenten vooraf al winnaars: “Ze hebben enorm veel geleerd en in de praktijk gebracht. Heel mooi dat TU-studenten nu al kennismaken met de ontwikkeling naar duurzaamheid.”

Samen met DGMR-adviseur Peter van de Leur gaf Gertjan praktische tips over een energie- of akoestische berekening of te gebruiken materialen. Een mooie manier van kennisdeling en kennisontwikkeling voor DGMR, naast de stages die wij bieden. Na de expositie in Hongarije komt het energieproducerende appartement terug naar Delft en krijgt het een vaste plek in de Green Village, zodat ook de volgende generatie ermee verder kan. Ook dat is winst!

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Peter van de Leur

Adviseur brandveiligheid

Maak kennis met ons

Onze 200 experts willen de beste in hun vak zijn. We gaan niet de gebaande paden, maar zoeken de grenzen van mogelijkheden op. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.