DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/We want MOR praktijk!

We want MOR praktijk!

Vrijdagmorgen half 9 kom ik aan op de bouwplaats. Daar waar vroeger het Bouwkunde-gebouw van TU Delft stond is nu een experimentele wijk in een groene oase ontstaan. Geen maquettes meer, maar echte gebouwen. Vrachtwagens en bouwkranen, bouwvakkers en studenten. Studenten? Hier wordt hard gewerkt om een prototype op tijd klaar te hebben voor de oplevering op 3 juni. Om daarna alles weer uit elkaar te halen en nog een keer op te bouwen voor Solar Decathlon Europe in Szentendre, Hongarije.

Gertjan Verbaan  |  Schooldomein  |  juli 2019

MOR-team bouwt energieleverend appartement voor Solar Decathlon Europe Bron: Schooldomein

Organiseren, ontwerpen en ontdekken

Gertjan Verbaan: Het doel van deze groep van 52 MOR-studenten: winnen bij de Solar Decathlon Europe 2019 in Hongarije. Daarvoor zijn ze al ruim een jaar bezig met organiseren, ontwerpen en ontdekken. Wat is het klimaat in Hongarije in de zomer? Hoe kunnen we aan de eisen voldoen? Maar ook: hoe maak je dat? Door hun enthousiasme weten ze een hoop partners aan zich te binden, van TBI groep tot ABN Amro en van DGMR tot De Groot & Visser. Vanaf september 2018 coach ik ze samen met collega Peter van de Leur op het gebied van bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid. We geven hier en daar praktische tips over een energie of akoestische berekening of te gebruiken materiaal.

Eigenlijk hebben de studenten nu al gewonnen; ze hebben enorm veel geleerd en in de praktijk gebracht. Heel mooi dat TU-studenten nu al kennismaken met de ontwikkeling naar duurzaamheid. Niet alleen met de praktische kant van het bouwen, maar ook het hele proces met alle betrokken partijen, de financiën, het geregel, de communicatie en de pers.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.