DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Kantoorgebouw Laanderpoort stap dichterbij

Kantoorgebouw Laanderpoort stap dichterbij

Nu kantorenbelegger NSI en de gemeente Amsterdam een intentieovereenkomst getekend hebben, werkt Paul de Ruiter Architects aan het voorlopig ontwerp van kantoorgebouw Laanderpoort in Amsterdam. DGMR sluit aan voor advies over bouwfysica, brandveiligheid en BREEAM.

Kantoorgebouw Laanderpoort met hoge ambities op duurzaamheid | DGMR Beeld: Paul de Ruiter Architects

Duurzaamheidsambities

Het nieuwe kantoorgebouw biedt voor een deel ruimte aan lokale ondernemers en start- en scale-ups in het flexibele kantorenconcept HNK. Het grootste deel van de 43.500 m2 BVO wordt straks gebruikt door ING. Naast de plek waar Laanderpoort wordt opgetrokken, staat het nieuwe hoofdkantoor van ING dat ook door DGMR is geadviseerd op bouwfysica, brandveiligheid en BREEAM. Ook bij Laanderpoort liggen de duurzaamheidsambities hoog. De opdrachtgever wil minimaal BREEAM Excellent halen.

Met de komst van het nieuwe Laanderpoort wordt de volgende stap gezet in het creëren van een duurzaam en inspirerend werk- en leefgebied op Cumulus Park. Naar verwachting presenteert het ontwerpteam onder leiding van Paul Ruiter Architects het voorlopig ontwerp van Laanderpoort in het tweede kwartaal van 2021. Medio 2022 start naar verwachting de nieuwbouw.

Onze adviseurs

Erik Cremers - DGMR

Erik Cremers

Adviseur bouwfysica
Bas Hasselaar - DGMR

Bas Hasselaar

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.