DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Geluid in Europese steden

Geluid in Europese steden

Als grote Europese steden elke vijf jaar geluidskaarten moeten maken, waarom dan niet op dezelfde manier?

EUROCITIES

Als grote Europese steden elke vijf jaar geluidskaarten moeten maken, waarom dan niet op dezelfde manier? Tijdens de bijeenkomst van de werkgroep Geluid van EUROCITIES in Barcelona presenteerde  Hans van Leeuwen de laatste ontwikkelingen bij het rekenmodel CNOSSOS-EU.

De ervaring van DGMR met het via gerichte software berekenen van geluid is input geweest voor het gezamenlijke rekenmodel CNOSSOS-EU. Grote Europese steden, waaronder de vier Nederlandse, committeerden zich aan het berekenen van geluid op de weg, op het spoor, in de lucht en bij de industrie. Om die reden gaf DGMR een presentatie over de eerste ervaringen met CNOSSOS-EU. 

De werkgroep, onder leiding van Henk Wolfert, verzamelt allerlei initiatieven op het terrein van geluidsberekeningen en deelt de resultaten en ervaringen. Zo toonde de stad Parijs belangstelling voor de bamboe geluidsschermen waar DGMR eerder onderzoek naar deed en die nu als pilot ingezet worden.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!