DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Froukje van Dijken wint B.J. Max Prijs 2019

Froukje van Dijken wint B.J. Max Prijs 2019

Tijdens de TVVL Techniekdag ontving bba-collega Froukje van Dijken de B.J. Max Prijs 2019. Ze ontving de prijs van €4.500 in de categorie Bewezen talent, omdat de jury haar artikelen en betrokkenheid bij de kwaliteit van het binnenmilieu in scholen waardeert.

Froukje van Dijken wint B.J. Max Prijs 2019 voor gezonder binnenmilieu in scholen

Binnenmilieu in scholen

Collega Froukje van Dijken is vereerd met de erkenning. “Zo’n 15 jaar zet ik me in voor een goed binnenklimaat op scholen. Ik ben blij met de waardering daarvoor. Gelukkig is er al veel veranderd op het gebied van binnenmilieu. Scholen hebben veel betere ventilatie en er is veel aandacht voor Frisse Scholen, de richtlijn waar bba aan de wieg stond. We zijn er echter nog niet. Er moet meer aandacht komen voor de oplevering. Dan wordt het binnenklimaat in de praktijk ook echt zoals de school het vooraf bedoelde.”

Dat Froukje altijd zeer actief geweest is op het gebied van binnenmilieu en gezondheid, blijkt uit de indrukwekkende lijst die de jury memoreerde. Sinds 2003 is ze bezig met onderzoek op het gebied van binnenmilieu en in het bijzonder in scholen. Ze publiceerde artikelen in nationale en internationale vakbladen en presenteerde op (inter)nationale congressen. Ze was adviseur Gezond Binnen bij het Longfonds en Medisch Milieukundig Adviseur bij de GGD Rotterdam-Rijnmond. Als specialist in de Building in Use-methodenaanpak heeft Froukje ervoor gezorgd dat in veel scholen nu een gezonder binnenmilieu heerst en het bewustzijn van deze problematiek sterk is gegroeid.

B.J. Max Prijs

De B.J. Max Prijs is een aanmoediging en blijk van waardering voor vakgenoten die kans zien het resultaat van studie en onderzoek op een voor alle geïnteresseerden toegankelijke wijze te publiceren. Voor de tweede keer ontvangt een collega van bba binnenmilieu deze prijs. Eerder werd hij uitgereikt aan directeur Atze Boerstra. Sinds vorig jaar reikt de jury naast de B.J. Max Prijs aan een bewezen talent, ook deze prijs uit aan een aankomend talent. Dit jaar ging de onderscheiding naar Rick Kramer.

Onze adviseurs

Frank Jakobs

Senior adviseur brandveiligheid

Antwan van Haaren

Senior adviseur Bouwfysica en gezondheid

Gertjan Verbaan

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.