DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Excellent Stationspostgebouw is nu meest duurzame rijksmonument

Excellent Stationspostgebouw is nu meest duurzame rijksmonument

Het Stationspostgebouw in Den Haag ontving officieel het BREEAM-NL-certificaat In Use Excellent. De transformatie naar een duurzame en gezonde werkomgeving resulteert nu in het meest duurzame rijksmonument van Nederland. Als BREEAM- én WELL-adviseur is DGMR trots op deze prestatie van alle betrokken partijen.

Kenmerkende gevel van Stationspostgebouw

BREEAM en WELL

De transformatie van PTT-postkantoor naar een comfortabele kantoorruimte was een uitdagende opgave. Om tot een duurzame en gezonde werkomgeving te komen, schakelde ontwikkelaar SENS Real Estate DGMR in. Onze adviseurs onderzochten de praktische haalbaarheid van de BREEAM-credits en WELL-features voor het casco-gebouw en voor de afbouw en inrichting. Met die inzichten ontwikkelden we een strategisch kader dat door de uitvoerende partijen en door eindgebruiker PostNL bij de renovatie gebruikt is.

De eisen die BREEAM en WELL aan de energieprestatie stelt, bepaalden mede de energiemaatregelen voor het Stationspostgebouw. We onderzochten varianten als stadverwarming en warmte- en koudeopslag (wko). Ook verbeterden we de karakteristieke gevel met een tweede huid van glas, wat een aanzienlijke besparing op het energiegebruik opleverde. Verder deden we studies naar daglicht, luchtstroming en zon- en lichtwering, boden akoestische oplossingen en bedachten oplossingen voor de brandveiligheid.

Onze adviseurs

Christiaan de Wolf

Directeur Bouw en Senior adviseur Geveltechniek

Jeroen ter Haar

Adviseur Bouwtechnologie

Laura van de Pol

Ontwerper Bouwfysica & Gezondheid, WELL AP & WELL PTA

Ontwerpen met BENG

PV-panelen

Bijna-Energieneutrale Gebouwen (BENG) worden de norm. Met BENG ligt er een solide basis om de komende jaren energie-efficiënt en duurzaam te gaan bouwen. Met onze jarenlange verdieping in de BENG regelgeving en onze praktijkervaring, kunnen we u goed helpen bij al uw vragen over BENG.

PV-panelen

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.