DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Excellent Stationspostgebouw is nu meest duurzame rijksmonument

Excellent Stationspostgebouw is nu meest duurzame rijksmonument

Het Stationspostgebouw in Den Haag ontving officieel het BREEAM-NL-certificaat In Use Excellent. De transformatie naar een duurzame en gezonde werkomgeving resulteert nu in het meest duurzame rijksmonument van Nederland. Als BREEAM- én WELL-adviseur is DGMR trots op deze prestatie van alle betrokken partijen.

Kenmerkende gevel van Stationspostgebouw

BREEAM en WELL

De transformatie van PTT-postkantoor naar een comfortabele kantoorruimte was een uitdagende opgave. Om tot een duurzame en gezonde werkomgeving te komen, schakelde ontwikkelaar SENS Real Estate DGMR in. Onze adviseurs onderzochten de praktische haalbaarheid van de BREEAM-credits en WELL-features voor het casco-gebouw en voor de afbouw en inrichting. Met die inzichten ontwikkelden we een strategisch kader dat door de uitvoerende partijen en door eindgebruiker PostNL bij de renovatie gebruikt is.

De eisen die BREEAM en WELL aan de energieprestatie stelt, bepaalden mede de energiemaatregelen voor het Stationspostgebouw. We onderzochten varianten als stadverwarming en warmte- en koudeopslag (wko). Ook verbeterden we de karakteristieke gevel met een tweede huid van glas, wat een aanzienlijke besparing op het energiegebruik opleverde. Verder deden we studies naar daglicht, luchtstroming en zon- en lichtwering, boden akoestische oplossingen en bedachten oplossingen voor de brandveiligheid.

Onze adviseurs

Christiaan de Wolf

Directeur Bouw en Senior adviseur Bouw- en geveltechniek

Jeroen ter Haar

Adviseur Bouw- en geveltechniek

Laura van de Pol

Ontwerper Bouwfysica & Gezondheid, WELL AP & WELL PTA

Duurzaamheid en Gezondheid

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Of het nu gaat om duurzaamheid, circulariteit of gezondheid, de ingenieurs en adviseurs van DGMR dagen opdrachtgevers uit om deze thema’s vanaf de start in het ontwerp te betrekken. Samen kijken we naar wat mogelijk en haalbaar is. En we vertalen ambities naar bijvoorbeeld Paris Proof, BREEAM, WELL of bouwfysische oplossingen.

duurzaamheid | gezondheid | BREEAM | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.