DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Een groen sportcentrum in Druten

Een groen sportcentrum in Druten

De nieuwbouw van het sportcentrum in Druten vormt de basis voor een groene campus. Het bekende team met van der Horst, NOAHH, van Dorp en DGMR maakte het winnend ontwerp voor het nieuwe sportcentrum op sportpark De Gelenberg. DGMR gaat aan de slag met de akoestiek en brandveiligheid in het ontwerp en draagt zo bij aan een comfortabele en veilige sportomgeving.

Sportcentrum Druten Visuals NOAHH | Network Oriented Architecture

Materiaalkeuze

Verschillende sportverenigingen, onderwijsinstellingen en de inwoners van de gemeente Druten vinden straks hun plek in het sportcentrum. Transparantie en doorzicht spelen een belangrijke rol. Verder krijgt het gebouw een natuurlijke uitstraling die past bij de functie van het sportcentrum als poortgebouw tot de sportcampus.

Akoestiek is een belangrijk aandachtspunt in zwembaden en sporthallen. Door de grote ruimte en het gebruik is een goede afstemming in materiaalkeuze voor sportcentrum Druten noodzakelijk. Vanuit de sportfunctie en het vochtgehalte is een vlakke gesloten afwerking gewenst, vanuit akoestiek wordt juist openheid gevraagd. Voor een veilige ontvluchting wordt een heldere opzet gekozen die makkelijk te begrijpen is voor de sporters, ook in noodsituaties.

Bekend team

Bewust kozen wij voor een bekend team, anderen met wie wij eerder goed samenwerkten bij Zwembad Den Ekkerman in Veldhoven. Wij weten elkaars sterktes en zetten die in voor een efficiënt proces voor het best mogelijke eindresultaat. Naar verwachting gaat het nieuwe complex januari 2024 open.

Sportcentrum Druten

Visuals NOAHH | Network Oriented Architecture

Onze adviseurs

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Machiel Huisman

Adviseur Bouwfysica en akoestiek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.