DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Duurzaam kantoor Triodos Bank wint Gouden Kikker

Duurzaam kantoor Triodos Bank wint Gouden Kikker

Vandaag won het nieuwe hoofdkantoor van Triodos Bank de Duurzaam Bouwen Award 2020. Deze ‘Gouden Kikker’ is de volgende prijs op rij voor de duurzame nieuwbouw op landgoed De Reehorst. Onder andere als adviseur Duurzaamheid is DGMR trots op dit fantastische resultaat.

Gouden Kikker voor duurzaam kantoor Triodos Bank

Meest duurzame project

De jury koos voor Triodos Bank vanwege het hergebruik van materialen en klimaatbestendigheid, maar ook vanwege de sociale kant. Architect Thomas Rau noemde dat de ‘energieke bewustwording’: andere dingen doen. ‘Een nieuwe bouwcultuur voor een nieuwe vastgoedcultuur’. De duurzame ambities van Triodos Bank zijn verder waargemaakt door ontwikkelaar EDGE Technologies, J.P. van Eesteren en DGMR.

Vanaf de start van dit project adviseerden we binnen het ontwerpteam over bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. In het nieuwe kantoor zijn veel natuurlijke materialen gebruikt. Zo heeft het gebouw een houten kern, zijn de vloeren van hout en zijn akoestische wanden afgewerkt met linnen. Het nieuwe kantoor is verder energieneutraal door 3.300 zonnepanelen en warmte-koudeopslag. Ook is het met zorg ingepast in de natuurlijke omgeving.

Eerder won Triodos Bank in 2019 de Architectenweb Award Kantoorgebouw van het Jaar en de Cobouw Award voor Meest Duurzame Project.

 

 

Meest duurzame opdrachtgever

Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Assen werd ook de Circulaire Ring voor de meest duurzame opdrachtgever uitgereikt. De gemeente Woerden was één van de genomineerden vanwege de renovatie van het gemeentehuis, waarbij DGMR betrokken was. Hoewel de gemeente net naast de ring greep, zijn we trots op de nominatie van dit prachtige project. De gemeente kreeg een volledig gerenoveerd duurzaam en energiezuinig gebouw waarvan de huisvestingslasten gelijk zijn gebleven.

Onze adviseurs

Mirjam Peters - DGMR

Mirjam Peters

Adviseur duurzaamheid en gezondheid
Frank Jakobs - DGMR

Frank Jakobs

Adviseur duurzaamheid en gezondheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.