DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR nieuwe partner van Dutch Data Center Association

DGMR nieuwe partner van Dutch Data Center Association

Vanaf januari 2019 versterkt DGMR als nieuwe partner de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters in Nederland. Een logische stap voor ons bureau, dat regelmatig benaderd wordt door nationale en internationale organisaties die een datacenter willen realiseren in Nederland.

English version

Bron: DDA – Interxion

Verrijking van kennis

“De Dutch Data Center Association representeert een groot deel van de doelgroep die DGMR verder helpt. We zijn dan ook van mening dat een partnership leidt tot een verrijking van kennis”, aldus Doede Wessels, partner en adviseur bij DGMR. Door ons aan te sluiten bij het verbond van de DDA kunnen we de deelnemers ondersteunen bij de planning en besluitvormingsprocessen voor de realisatie van hun plannen. DGMR kent de wet- en regelgeving, analyseert deze voor de bedrijfssituatie en creëert kansen voor de toekomst.

Stijn Grove, Managing Director van de DDA: “Nederland is één van de grootste, meest welvarende datacenterlanden ter wereld, mede door haar uitstekende connectiviteit en het aantrekkelijke, stabiele vestigingsklimaat. Het is dan ook niet verrassend dat grote internationale partijen ervoor kiezen om hun HQ’s en datacenters in ons land te vestigen en daarnaast blijven ook de nationale spelers gestaag doorgroeien en uitbreiden. Snel kunnen schakelen in de snelle, dynamische datacenter markt is essentieel en DGMR is met haar kennis de uitgewezen kandidaat om deze partijen hierin te begeleiden. Wij verwelkomen ze daarom met open armen in ons netwerk.”

 

logo Dutch Data Center Association

 

Zo snel mogelijk operationeel

­­Eerder adviseerden we al talloze datacenters in Nederland over de vergunningsprocedure voor zowel bouwen, ruimtelijke ordening en milieu als de EU-ETS procedures. Door dit proces in een vroeg stadium op orde te hebben, kunnen datacenters zo snel mogelijk operationeel gemaakt worden. DGMR neemt niet alleen de verschillen tussen milieu en ruimtelijke planning mee, maar heeft ook oog voor de culturele verschillen bij buitenlandse opdrachtgevers.

“Als ingenieurs- en adviesbureau verbinden we kwaliteit met creativiteit. We zoeken de grenzen van mogelijkheden op en denken mee met onze opdrachtgevers voor optimale en geïntegreerde oplossingen. Met onze kennis van de procedures voor een omgevingsvergunning én onze vakinhoudelijke kennis over bijvoorbeeld geluid, luchtkwaliteit, brandveiligheid en energie ondersteunen we opdrachtgevers van due dilligance en ontwerp tot oplevering en het in gebruik nemen van het datacenter,” aldus Doede Wessels.

 

Gerelateerde informatie

Onze adviseurs

Doede Wessels

Adviseur milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.