DGMR/Medewerkers/Doede Wessels

Doede Wessels

Adviseur milieu en ruimte
"Doede is een gedreven generalist die de diverse partijen bij elkaar brengt in een project of programma."

Doede’s werkbeleving

“Als adviseur Milieubeleid en strategie ben ik betrokken bij de meest uiteenlopende projecten. Ik adviseer u graag over de vergunningsprocedures, bijvoorbeeld bij de vestiging van een datacenter (zie mijn white paper).

Benieuwd wat de Omgevingswet voor uw bedrijf betekent of hoe om te gaan met bouwhinder als aannemer of omwonende? Ik kom u graag een toelichting geven. Het verbinden van, soms tegenstrijdige belangen, door het vinden van de waardevolle oplossing in samenwerking met de opdrachtgever en betrokken professionals daagt mij uit en geeft energie.”

Wat Doede bezig houdt

“Behalve mijn werk als ingenieur ben ik ook actief als reisleider voor bergsportvakanties. Juist als alpinist vind ik het fascinerend om te zien hoe (vergunning)procedures worden vergeleken met (expeditie)klimmen. In deze parallel hebben de klimmers allemaal hetzelfde doel: de top bereiken. Juist de focus op het behalen van de top is in mijn ogen misleidend.

Omdat alle aandacht op de top gericht is, raakt de afdaling uit beeld. Alle klimmers weten echter dat het bereiken van de top de helft van de reis is. Pas bij een veilige terugkeer mag het succes gevierd worden. Met de beschikking op de vergunning kan men pas van start. Het realiseren van het project met de daarbij behorende toetsing aan de vergunning is de uitdaging van de afdaling.”

Doede denkt mee over

  • Omgevingshinder bij (infra)projecten.
  • Omgevingsmanagement en bedrijfsontwikkeling.
  • Strategische milieu-advisering.

 

Stel uw vraag aan Doede!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.