DGMR/Actueel en kennis/Whitepapers/Datacenter faster online with good preparations

Datacenter faster online with good preparations

Datacenter sneller online | DGMR

Wet- en regelgeving voor een datacenter

Het hoge ambitieniveau van de veelal buitenlandse initiatiefnemers die een datacenter in Nederland willen vestigen niet frustreren, maar juist goed begeleiden. Dat is wat ingenieurs- en adviesbureau DGMR doet. Het bureau ondersteunt steeds meer datacenters die zoeken naar betrouwbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. De infrastructuur en het klimaat in Nederland vormen de aantrekkingskracht voor nieuwe, vaak buitenlandse datacenters.

“Wat veel van deze projecten gemeen hebben, is dat er in het oorspronkelijke plan geen of onvoldoende rekening is gehouden met de wet- en regelgeving die in Nederland voor datacenters geldt. Of met de termijnen die gepaard gaan met de aanvraag van vergunningen of bestemmingsplanwijzigingen. Buitenlandse opdrachtgevers beseffen doorgaans niet dat datacenters hier moeten voldoen aan specifieke (milieu)eisen en dat dit grote gevolgen kan hebben voor planning en kosten”, schrijven DGMR-adviseurs Doede Wessels en Ronald Oldengarm in een white paper hierover.

 


Download onze whitepaper   


Onze adviseurs

Doede Wessels

Adviseur milieu en ruimte

Ronald Oldengarm

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.