DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR geeft inkijkje in circulaire oplossingen

DGMR geeft inkijkje in circulaire oplossingen

Tijdens de Week van de Circulaire Economie zet DGMR z’n digitale deuren open om anderen kennis te laten maken met circulariteit in de bouw. Op dinsdag 2 en donderdag 4 februari 2021 zoomen we in op twee aspecten. Rekenen aan circulariteit en Circulariteit in de praktijk.

DGMR draagt bij aan Week van de Circulaire Economie met circulariteit in de bouw

Rekenen aan circulariteit

We willen graag weten hoe circulair een gebouw is, liefst uitgedrukt in één getal. Kan dat, of is dat te kort door de bocht? Collega Jean Frantzen leidt u door de beoordelingsmodellen en de rekenmethodes. Op welke wijze kunnen we rekenen aan circulariteit? Wat komt erbij kijken als we de circulariteit willen meten? Hij doet een voorzet op welke wijze we circulariteit op kunnen nemen in het ontwerpproces en kunnen borgen in de uitvoering.

Dinsdag 2 februari a.s., 16.00 – 17.00 uur  |  Aanmelden

De praktische kant van circulariteit bij Triodos Bank De Reehorst

Leuk, dat circulair bouwen dat je tegenwoordig overal hoort, maar hoe werkt dat nu eigenlijk in een écht ontwerp- en bouwproces? Hoe vertaal je eisen en ambities in concrete zaken, en tegen welke uitdagingen loop je aan? Kunnen we hierbij van elkaar leren en zo circulair bouwen steeds concreter maken?
Aan de hand van het nieuwe kantoor van Triodos Bank op landgoed De Reehorst vertelt collega Mirjam Peters hoe de grootse ambities van dit project zijn vertaald in een uitvoerbaar ontwerp. Met enkele specifieke voorbeelden licht ze toe welke uitdagingen er waren en welk eindresultaat is behaald.

Donderdag 4 februari a.s., 16.00 – 17.00 uur  |  Aanmelden

Week van de Circulaire Economie

De week van de Circulaire Economie is van maandag 1 t/m zaterdag 6 februari 2021. Het Versnellingshuis Nederland Circulair! organiseert deze week voor de zesde keer, met als doel professionals mee te nemen naar een circulaire economie.

Onze adviseurs

Jean Frantzen

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Mirjam Peters

Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Circulair bouwen voor de toekomst

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Samen kijken naar de haalbaarheid en toepassing van innovaties op het gebied van circulariteit. Zo ontstaan gebouwen die flexibel zijn en lang meegaan, waardoor we verspilling en sloop voorkomen.

Houten constructie van Triodos Bank, circulariteit in de bouw | DGMR

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.