DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/DGMR adviseur transformatie gemeentehuis West Betuwe

DGMR adviseur transformatie gemeentehuis West Betuwe

Het gemeentehuis van West Betuwe in Geldermalsen krijgt een transformatie. De gemeente en DGMR tekenden het contract om de bestaande bouw te verduurzamen, moderniseren en uitbreiden. Binnen het ontwerpteam geven we bouwfysisch, akoestisch, (brand)beveiligings en installatietechnisch advies.

Contract tussen DGMR en gemeente West Betuwe voor transformatie gemeentehuis Geldermalsen Wethouder Ed Goossens (rechts) en Paul van Bergen

Comfortabel en gezond

Architectenbureau cepezed won de Europese aanbesteding van de gemeente. Het meest opvallend is een transparant nieuw publiekspaviljoen van hout en de duurzame, moderne upgrade voor het bestaande gebouwcomplex. Het in- en exterieur tonen een herkenbare identiteit waarin de 26 gemeentekernen terugkeren, zo waardeerde de gemeente het schetsontwerp.

 

Glazen publiekspaviljoen voor gemeentehuis West Betuwe, DGMR
Impressie: cepezed

 

DGMR maakt deel uit van het ontwerpteam dat de gemeente samenstelde. Wij richten ons op een comfortabele en duurzame publieksentree en gezonde en comfortabele werkplekken. Het complex wordt energieneutraal. Onderdeel daarvan is het overkappen van de bestaande patio met hout en glas en deze wordt omgevormd tot een aangenaam ontmoetingsplein met aanlandwerkplekken en veel groen. We denken mee over geluid en daglicht, maar ook over de installaties in, en de brandveiligheid en beveiliging van het gemeentehuis.

Cepezed, Lievense en DGMR vormen samen het ontwerpteam dat aan de slag gaat met het ontwerp. We verwachten het definitief ontwerp eind 2020 te kunnen presenteren.

 

Impressie van interieur gemeentehuis West Betuwe
Impressie: cepezed

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Directeur en Senior adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica en installaties

Paul Zwartjes

Senior adviseur Akoestiek en bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.