DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/De Puls als gezonde en duurzame stadsbiotoop

De Puls als gezonde en duurzame stadsbiotoop

Eind oktober startte de bouw van De Puls op de Zuidas in Amsterdam. De nieuwbouw wordt een toonbeeld van duurzaamheid en een stadsbiotoop aan de Zuidas in Amsterdam. Als adviseur bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid en als WELL-expert draagt DGMR bij aan deze plek waar mens, dier en plant straks harmonieus samenleven.

Duurzame stadsbiotoop De Puls | DGMR Artist impression: VORM

Verbinding tussen gezonde woon- en werkomgeving

De gemeente Amsterdam stelde hoge eisen aan de nieuwbouw. Kwaliteit, circulariteit en duurzaamheid moeten samengaan met wonen, werken, recreëren en ruimte voor de natuur. Het geïntegreerde ontwerp van MVSA, VMX en DELVA voldoet hieraan. De Puls kent een woontoren, een kantoortoren en een verbindende plint met onder andere een bioscoop, cafés en restaurants. Boven op de plint komt een stadsbos met hoge inheemse boomsoorten. De gelaagde opbouw zorgt voor een uniek ecosysteem.

Hans Meurs, CEO VORM: “In De Puls komen kwaliteit, betaalbaar wonen, diversiteit, circulariteit, duurzaamheid, stadsnatuur, mobiliteit, werken en leisure samen. Een uniek concept voor de Zuidas. We verbinden door het creëren van ‘common ground’: een plek waar iedereen zich welkom en thuis voelt.”

Circulaire materialen

Op verzoek van de Ontwikkelcombinatie VORM Ontwikkeling en EDGE adviseerde DGMR gedurende de ontwerpfase over duurzame, comfortabele en veilige woon- en werkplekken. Met name voor het ontwerp van de specifieke gevels van beide torens heeft DGMR zijn adviesdisciplines ingebracht om tot optimale oplossingen te komen. Gebruik van zonnepanelen in de gevel van het kantoor moeten onder andere zorgen voor een energiezuinig gebouw.

Als WELL-expert begeleiden wij het team om van de kantoortoren een aantoonbaar gezonde werkomgeving te maken. Verder maakt het ontwerp gebruik van duurzame materialen waar wij rekenen aan milieuprestaties en adviseren in toepassing van hoogwaardige milieubewuste en circulaire materialen met een verantwoorde herkomst. Ook de invulling met een bioscoop in het middengebied is gepaard gegaan met de nodige akoestische uitdagingen en advieswerk. In opdracht van VORM Bouw is DGMR nu betrokken bij de juiste technische uitwerking van het ontwerp en de realisatie van dit iconische gebouw.

Oplevering van De Puls staat gepland voor 2024. Wie nieuwsgierig is naar de voortgang van de bouw, kan deze via een live-verbinding volgen.

Onze adviseurs

Antwan van Haaren

Senior adviseur Bouwfysica en gezondheid

Een gezond gebouw met WELL

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

Groene werkomgeving in EDGE Olympic

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.