DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Bouwen aan Overhoekse woonwijk Aan het IJ

Bouwen aan Overhoekse woonwijk Aan het IJ

Aan de Noordelijke IJ-oever van Amsterdam ontstaat woonwijk Aan het IJ. Op het voormalig Shellterrein Overhoeks is onlangs appartementengebouw the Wing opgeleverd en er volgen er meer. Stuk voor stuk flexibele en milieubewuste woongebouwen, geadviseerd door DGMR.

Comfortabel en duurzaam

Uiteindelijk ontwikkelt Amvest op Overhoeks ruim 1.200 huur- en koopwoningen. Elk woongebouw in de nieuwe woonwijk krijgt een eigen signatuur en thema. Zo is The Bow door Orange architects ontworpen als een monoliet met groene oases in de inkepingen. Met The Stack ontwierp KAAN Architecten gestapelde woningen die afzonderlijk toch herkenbaar blijven. The Sphinx is het hoogste gebouw in de nieuwe wijk, met 39 meter hoogte en 12 woonlagen. Dit wordt een gebouw met een open karakter, ruimtelijke balkons en lichte materialen. In het masterplan voor de nieuwe woonwijk is niet alleen veel groen opgenomen, de appartementengebouwen worden ook comfortabel en duurzaam.

Als DGMR zijn wij betrokken bij de gebouwen The Wing, The Stack, The Bow, The Grid, The Cube, The Twins, The Wave, The Line, The Row en The Sphinx. Wij adviseren over bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Omdat het ene gebouw al bewoond wordt, terwijl het andere nog in aanbouw is, adviseren we ook over bouwlawaai. Ook verzorgen we de Bouwbesluittoetsing, voor een gestroomlijnd bouwaanvraagproces. Voor The Sphinx zijn we daar momenteel nauw bij betrokken.

Experimenteren

Uniek aan de projecten in Aan het IJ is de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe technieken. Tegelijkertijd bouwden we zekerheid in en hanteren we strengere normen voor geluid en koeling, zonder daarbij de ontwerpruimte voor de verschillende architecten te beperken.

Onze adviseurs

Anneke Meulenaar

Adviseur Brandveiligheid

Hendrik-Jan Doevendans

Adviseur brandveiligheid

Overzichtelijke bouwbesluittoetsing

Studio De Winter

Een bouwbesluittoetsing voor uw bouwplannen kent verschillende aandachtsgebieden: bouwkundig, bouwfysisch, brandveiligheid en installaties. We brengen alle aspecten overzichtelijk bij elkaar, zodat u in één oogopslag ziet hoe u ervoor staat.

Studio De Winter

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.