DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Ambities Pathé Maastricht waargemaakt

Ambities Pathé Maastricht waargemaakt

Hoogwaardige oplossingen voor akoestiek en geluidsisolatie en de zekerheid van veilige ontvluchting. Dat zijn de DGMR-ingrediënten voor de nieuwe Pathé Maastricht.

Pathé Maastricht

Hoogwaardige oplossingen voor akoestiek en geluidsisolatie en de zekerheid van veilige ontvluchting. Dat zijn de DGMR-ingrediënten voor de nieuwe Pathé Maastricht die op 4 november 2015 officieel opende.

Een van de belangrijkste uitdagingen was het realiseren van voldoende geluidsisolatie naar de bestaande woonomgeving. Maar ook binnen de bioscoop zelf, om geluidsoverlast te voorkomen. 

Hoge ambitie
Voor een optimale isolatie zijn de bioscoopzalen gebouwd volgens het principe van 'doos-in-doos'. En om aan te sluiten bij de hoge ambitie van Pathé voor zaalakoestiek verdeelde DGMR specifieke geluidsabsorberende voorzieningen evenwichtig over alle delen binnen de bioscoopzalen.

Capaciteit
Het plan voor brandveiligheid zette DGMR zo op dat de vluchtroutes helder zijn. Daarnaast berekenden we de capaciteit van de vluchtroutes, zodat een veilige ontvluchting gegarandeerd is.

Pathé
Pathé Maastricht is gerealiseerd voor het monumentale Eiffelgebouw, onderdeel van de oude Sphinx-fabriek. De bioscoop telt acht zalen voor in totaal duizend bezoekers. In twee zalen is het speciale elektro-akoestische Dolby Atmos systeem toegepast voor nog meer geluidsbeleving.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Zwartjes, senior projectleider bij DGMR.

Pathé Maastricht bioscoopzaal

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!