DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Active House Symposium Circulair en betaalbaar renoveren en bouwen

Active House Symposium Circulair en betaalbaar renoveren en bouwen

Op woensdag 13 april 2022 organiseert Active House NL voor de 8e keer het International Active House Symposium in De Doelen in Rotterdam. De dag staat in het teken van de thema’s gezondheid, energie- en milieuprestatie. Het thema van de dag is renovatie, maar veel van de presentaties die gegeven worden zijn algemeen toe te passen op (woning)bouw. DGMR is actief betrokken bij het symposium en is sponsor.

In reguliere projecten gaan veel gewenste maatregelen over de energetische kant, terwijl het welzijn van bewoners soms onderbelicht is. Hoe pak je een grondig, circulair renovatieproject aan als gemeente of corporatie of gebouwbeheerder? Waar begin je? Dit soort vragen komen op deze interactieve dag aan bod. Tijdens het symposium toont Active House NL met inspirerende sprekers, vele praktijkvoorbeelden en diverse deelsessies hoe je kwaliteit meetbaar maakt. En alles natuurlijk vanuit de Active House visie van gezond en duurzaam bouwen. Onderwerpen die aan de orde komen: comfort versus gezondheid, urban mining, daglicht, evidence based en biobased bouwen. Zo licht collega Bas Hasselaar (voorzitter van Active House NL) in een parallelsessie de Active House Radar toe. Collega Tim Beuker van bba binnenmilieu staat stil bij een gezond binnenklimaat in een Active House en collega Atze Boerstra van bba binnenmilieu verzorgt een sessie over biobased design.

Zie voor meer informatie en inschrijven de site van het symposium.

 

 

 

Onze adviseurs

Bas Hasselaar

Adviseur Duurzaamheid en Gezondheid

Reindert Smit

Adviseur milieu

Een gezond gebouw met WELL

WELL AP Exam Prep Training

Ambities om uw gebouw gezond te maken? De WELL Building Standard is een krachtig middel om een gezonde werkomgeving te creëren. Met als doel om de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers te bevorderen. DGMR is de eerste WELL Performance Testing Organization van Europa.

WELL AP Exam Prep Training

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.