DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Renovatie Rijnstraat 8: voorbeeld van nieuwe duurzaamheid

Renovatie Rijnstraat 8: voorbeeld van nieuwe duurzaamheid

Tijdens Ecobouw 2015 zal DGMR op woensdag 23 september a.s. een presentatie verzorgen over de renovatie van het voormalige Ministerie van VROM in Den Haag.

Ecobouw logo

Tijdens Ecobouw 2015 zal DGMR op woensdag 23 september a.s. een presentatie verzorgen over de renovatie van het voormalige Ministerie van VROM in Den Haag. 

Ecobouw 2015 staat dit jaar in het teken van de nieuwste ontwikkelingen over duurzaam ontwerpen, bouwen en exploiteren. Onderdeel van dat programma zijn een drietal voorbeelden van duurzame icoongebouwen waarvan het voormalige VROM-gebouw er één is. Het VROM gebouw (Rijnstraat 8) in Den Haag was in de jaren negentig een absoluut icoon op het gebied van duurzaam bouwen. Toen sloeg de stemming om en inmiddels wordt het voor meer dan 250 miljoen euro compleet gestript en gerenoveerd. De prestaties en plannen van het oude en nieuwe gebouw worden afgezet tegen die van andere iconen, zoals het gebouw van het Nioo in Wageningen en the Edge aan de Amsterdamse Zuidas, projecten waar DGMR ook een bijdrage aan mocht leveren. In deze lezing zal Paul van Bergen een tipje van de sluier oplichten over de ingrepen die momenteel worden uitgevoerd en over de duurzaamheid prestaties van Rijnstraat 8: toen en straks. 

Inschrijven voor Ecobouw 2015 is mogelijk via: http://www.ecobouw.net/

VROM-gebouw

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!