DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Theater de Stoep in Spijkenisse geopend

Theater de Stoep in Spijkenisse geopend

Het nieuwe theater heeft een grote zaal met een capaciteit van 600 personen en een kleine zaal…

Peter Bijvoet, DGMR

Op 9 oktober is het nieuwe theater 'De Stoep', gelegen in het centrum van Spijkenisse, feestelijk geopend. Het theater heeft een grote zaal met een capaciteit van 600 personen en een kleine zaal met 200 zitplaatsen. Wordt de tribune ingeschoven, dan ontstaat er ruimte voor 400 staanplaatsen.

Het ontwerpteam

Het ontwerp van UN Studio is in het ontwerpteam met onder andere ARUP (constructies en installaties), PB theateradviseurs (theatertechniek), Scena akoestisch adviseurs (akoestiek), Basalt bouwadvies (bouwkosten) en DGMR (brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek) tot stand gekomen.

De bijdragen van DGMR

DGMR is vanaf het ontwerp tot en met oplevering bij het project betrokken geweest. In het ontwerp hebben wij ons in het bijzonder gericht op de ontvluchting van de grote aantallen bezoekers, de brandveiligheid van de grote zaal en de openheid van de foyer. Tijdens de uitvoering hebben wij de uitvoering begeleid, door inspecties uit te voeren en alternatieve oplossingen op haalbaarheid en veiligheid te beoordelen.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Oldengarm, senior adviseur brandveiligheid bij DGMR in Arnhem.

Bekijk de website van de nieuwbouw van Theater de Stoep

Peter Bijvoet, DGMR

Peter Bijvoet, DGMR

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!