DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL 2014

Nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL 2014

Voor nieuwbouw en ingrijpende renovaties heeft de DGBC een…

Logo Dutch Green Building Council (DGBC)

De beoordelingsrichtlijn 'BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 2014' is op 8 september 2014 door de DGBC gelanceerd. Het is een nieuwe en gebruikersvriendelijker richtlijn, die voor meer duidelijkheid zorgt en nu ook geldt voor logiesfuncties en bijeenkomstfuncties.

De nieuwe richtlijn heeft duidelijker technische bepalingen voor de bewijslast van credits. Dit geldt onder andere voor energieverbruik, kwaliteit van verlichting, materiaalgebruik, luchtdichtheid en isolatie van gebouwen.

Oude richtlijn nog enkele dagen bruikbaar!

De oude versie blijft nog tot 8 oktober 2014 beschikbaar voor de registratie van projecten. Daarna is het alleen nog mogelijk om projecten aan te melden op basis van de nieuwe richtlijn.

Heeft u plannen om een project voor BREEAM te registreren, dan zijn wij u graag van dienst. Na een globale toets kunnen wij u adviseren. Onze 'quick scan' kan deel uitmaken van deze toets.

Meer weten?

Heeft u vragen over de nieuwe beoordelingsrichtlijn, neemt u dan contact op met Andre Dröge van DGMR in Arnhem.

Lees meer over onze BREEAM-activiteiten

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!