DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Workshop BREEAM for dummies

Workshop BREEAM for dummies

Op woensdag 24 september verzorgt Jean Frantzen een lezing tijdens Ecobouw 2014.

We willen graag duurzaam bouwen. Maar duurzaamheid is een heel breed begrip; wat is nu eigenlijk duurzaam bouwen? Hoe kan een opdrachtgever hier helder over communiceren en hoe kan een adviseur hierop inspringen? BREEAM geeft een richtlijn waarover consensus bestaat, maar bevat niet de waarheid over duurzaamheid. In deze presentatie wordt de zin van instrumenten toegelicht en wat de rol van BREEAM en de DGBC hierin is.

BREEAM is er juist voor dummies!

Als we gaan bouwen, dan moet dat tegenwoordig duurzaam. Welke keuzes kan een opdrachtgever maken in het stellen van doelen? Welke maatregelen kan een adviseur vervolgens nemen? En met welk instrument gaan we de resultaten meten? BREEAM  geeft hier een mogelijk antwoord op.

De bezoeker heeft na afloop van deze lezing een helder beeld wat BREEAM biedt voor de opdrachtgever én de adviseur. Naast praktische maatregelen zorgt BREEAM ook voor heldere communicatie naar de markt en over de subsidiemogelijkheden.

Locatie en tijdstip

Ecobouw 2014 vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 23 tot en met 25 september 2014. Jean's presentatie vindt plaats op woensdag 24 september van 14.30 tot 14.50 uur.

Over de spreker

Jean Frantzen is senior adviseur duurzame leefomgeving. Momenteel is hij betrokken bij meer dan acht BREEAM-projecten en hiervoor zijn al een aantal certificaten verkregen. In Groningen is hij nu expert bij de Energy Academy Europe (EAE), een school/kantoor/lab waar de hoogste BREEAM-score ‘Outstanding’ gehaald gaat worden.

Jean is al bijna 20 jaar actief op het gebied van duurzaam bouwen; eerst als architect, vervolgens bij de leerstoel van Jon Kristinsson aan de TU Delft en momenteel als adviseur bij DGMR in Drachten. Zijn missie is te komen tot gezonde, energiezuinige gebouwen met een minimum aan installaties. De natuur is daarbij zijn inspiratiebron.

Meer weten?

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Ecobouw 2014.

Lees meer over DGMR's activiteiten op het gebied van BREEAM.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!