DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Beste Kantoorgebouw 2014 voor verzekeraar a.s.r.

Beste Kantoorgebouw 2014 voor verzekeraar a.s.r.

Het ideale kantoorgebouw biedt daglichtinval, een ruime opzet en verschillende soorten werkplekken…

Jannes Linders

Licht, transparant, ruim en duurzaam. Het gebouw van verzekeringsmaatschappij a.s.r. is uitgeroepen tot het beste kantoorgebouw van Nederland.

"Het ideale kantoorgebouw heeft veel lichtinval, is ruim opgezet, biedt keuze uit veel verschillende soorten werkplekken, is duurzaam gebouwd en inspireert medewerkers."

Dat is de rode lijn die terug is te vinden in de omschrijvingen van de kantoren die Intermediair-lezers hebben genomineerd voor de verkiezing 'Beste Kantoorgebouw'.
Drie kantoren springen eruit; zij kregen de meeste inzendingen en werden volgens de jury met de best onderbouwde argumenten genomineerd: geneesmiddelen-onderzoekscentrum Centre for Human Drugs Research (CHDR) in Leiden, IT-bedrijf Decos in Noordwijk en het gerenoveerde hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij a.s.r. in Utrecht.

Lees het verslag van de verkiezing op de website van Intermediair.

Aanpak van de renovatie

De eerste fase van de grootschalige renovatie van het kantoor van verzekeraar a.s.r. is opgeleverd. Hiermee zijn het entreegebied en de westelijke kantoorvleugel voltooid. Daarmee beschikt de kantoorkolos uit 1974 over een centraal ontmoetingsgebied en een grote diversiteit aan werk-, overleg- en vergaderplekken.

Uit de bestaande kantoorvloeren is een vide gezaagd, voor extra invallend daglicht en ruimtelijk contact tussen de verdiepingen, om zo een open werkomgeving te creëren. Het Utrechtse kantoorgebouw, met 86.000 m2 één van de tien grootste van Nederland, wordt naar ontwerp van Team V Architectuur geheel gestript en verduurzaamd. Tijdens de renovatie, uitgevoerd door Ballast Nedam en Kuijpers, blijft het pand in gebruik.

Bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid

DGMR verrichtte onderzoek naar de daglichttoetreding, de temperaturen die in de spouw van de tweede huidgevel optreden en naar het thermische comfort in de winter aan de gevelzone. Ook stelde DGMR een 'Integraal Plan Brandveiligheid' (IPB) op, dat de basis vormt voor het totale brandveiligheidsconcept voor de renovatie van het kantoor.

Duurzaamheidsambities realiseren met BREEAM

Al vanaf de voorontwerpfase is DGMR als BREEAM-NL Expert betrokken bij de renovatie en verantwoordelijk voor het behaalde BREEAM-NL ontwerpcertificaat.

Meer weten?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Antwan van Haaren of Paul van Bergen.

Meer over de bijdragen van DGMR aan de nieuwbouw voor a.s.r.

Lees meer over onze BREEAM-activiteiten

Foto: Rob Hoekstra

Studio De Winter

Foto: Antwan van Haaren (DGMR)

Jannes Linders

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!