DGMR/Actueel en kennis/Publicaties/Vooruitkijken met roadmap voor verduurzaming

Vooruitkijken met roadmap voor verduurzaming

Label C in 2023 en Parisproof in 2050, het perspectief voor verduurzaming van vastgoed is geschetst. De opgave ligt op het bord van eigenaren van kantoren, scholen en ziekenhuizen, met de energietransitie als één van de onderdelen. In dit online artikel op Duurzaam Gebouwd beschrijven collega’s Christiaan de Wolf en Gertjan Verbaan de toegevoegde waarde van het maken van roadmaps.

Christiaan de Wolf, Gertjan Verbaan   |   Duurzaam Gebouwd   |   juni 2022

Roadmap voor verduurzaming, DGMR

Logische volgorde voor verduurzaming

Bouw stap voor stap aan verduurzaming en blijf toch flexibel. Dat is het idee achter de roadmap van DGMR.

Wat is die roadmap voor verduurzaming precies? Het is een stappenplan dat veel aspecten meeneemt die de staat van het pand bepalen. De bouwkundige staat bijvoorbeeld, met de meerjarenplanning waarin de natuurlijke momenten voor onderhoud staan. En ook de installaties in energiegebruik en bijdrage aan de gezondheid van mensen. Ook de lopende huurcontracten horen thuis in deze aanpak. Omdat ze op elkaar van invloed zijn, gaat verduurzaming hand in hand met gezondheid, comfort en veiligheid van gebruikers. Door deze aspecten integraal te benaderen ontstaat een logische volgorde voor onderhoud en verduurzaming.

Lees het volledige artikel

Onze adviseurs

Christiaan de Wolf

Directeur Bouw en Senior adviseur Geveltechniek

Gertjan Verbaan

Senior adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Up-to-date blijven?

Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen bij DGMR.

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.